KookJij

Kinderloos?

Datum: 4 april 2012 Categorie: Nieuws, Eten en Drinken, Column Reacties: 7

“Mam”, zei mijn jongste kind een poosje voor haar verjaardag, “ik hoef geen cadeau, hoor, als jij nou eens mijn feestje financiert ben ik helemaal gelukkig”. “Ach”, dacht ik, “Dat doe ik toch al 20 jaar? Geen probleem dus” en dacht ondertussen na welk cadeau ik voor haar zou kopen. Wat ik niet wist was dat zij haar mijlpaal groots wilde vieren deze keer. Grootser dan ooit eigenlijk.
En dus moest er een enorme partytent worden gehuurd, en kratten vol bier, frisdrank en wijn worden ingeslagen.
Eten moest ook want dat is natuurlijk met z’n allen erg gezellig. Dagen lang sleepten we als een stel mieren van alles ons huisje in. Ik kreeg bijna spijt van mijn zo gemakkelijk gemaakte belofte.
Maar ja…. leuk was het wel! Na afloop denk je dan toch dat je eigenlijk altijd je nieuwe jaar zo zou moeten vieren. Alle denkbare familie en vrienden kwamen langs. Vrienden die van ver kwamen bleven gezellig slapen, zodat ik ’s morgens over allerlei lange lijven en benen door de kamer moest springen om Sheriff naar buiten te laten. Overal lag wel iemand. En terwijl zij nog lagen te slapen, overzag ik het slagveld buiten. Daar had onmiskenbaar een stevig feestje plaatsgevonden….
En toch…. toen ze eindelijk wakker werden en een ontbijtje achter de kiezen hadden, ruimden ze de rommel met z’n allen binnen een uurtje op. Wat een lieve kinderen, riep ik vrolijk. “Duhh, geen kinderen meer mama”, riep een van de vrienden, “jong volwassenen!!”.
Jee, dat was een slag onder de gordel, want ik besefte ineens, dat ik daarmee dus kinderloos was. Ik ben alleen nog maar moeder van (jong) volwassenen.
Mijn jongste kind is 21 jaar geworden en ondanks het feit dat ze je willen laten geloven dat ze daarmee volwassen zijn, wil ik daar nog niet helemaal aan. Want nog steeds studerend is ze mooi nog wel een poosje afhankelijk van mama. En eigenlijk vind ik dat wel prettig. Dan lijkt het tenminste alsof je nog steeds een kind hebt.

Lieve An, dank voor de pannen heerlijke soep die je voor ons gekookt hebt. Ze zijn met smaak verorberd en daarmee een welkome bijdrage geweest voor het succes van het feestje. Je bent een topvriendin!

XXX

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

Anna

Anna zegt:
En of het een leuk feestje was! En de pannen soep heb ik met veel liefde gemaakt en ik ben blij dat ze gesmaakt hebben!!
Liefs,
An.:D:D:D
derbyke

derbyke zegt:
Zozo, dan weten we wie moeten vragen voor de pannen soep voor een party ;).
Nicoline kleine kindjes worden groot maar we blijven kindjes zeggen toch grappig. Groetjes van ons 3tjes :);):p
Anna

Anna zegt:
Ja hoor! Ik ben de "oppersoepmaker!":p:p
N-a-dine

N-a-dine zegt:
Haha oppersoepmaker! Mis de 'like' functie nu..
Anna

Anna zegt:
Haha! Is wel leuk, maar een persoonlijke reactie is toch leuker;);)
slaatje

slaatje zegt:
Ik wordt binnenkort 60 jaar en wij zijn in mei 40 jaar getrouwd, mag ik dan ook een beroep doen op de oppersoepmaker;););)
Anna

Anna zegt:
Hahaha! Zal je met raad en daad terzijde staan;);):p:p

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten