KookJij

Gadgets in de keuken

Datum: 20 maart 2015 Categorie: Column, Kooktechnieken Reacties: 0

Ook voor in de keuken zijn de meest leuke gadgets te vinden die het koken nog leuker maken dan dat het al is. De ene gadget is functioneler dan de ander, maar dat mag niet zo veel uitmaken.

Zo heb ik de Samurai Keukenmessen in de keuken, niet alleen leuk voor het oog maar ook funcitoneel. De set bestaat uit 4 messen, een broodmes, schilmes, koksmes en vleesmes. Elk mes is voorzien van een eigen aluminium schede zoals echte samurai zwaarden. De messen kan je in de bijgeleverde ceremoniale standaard leggen. Deze gadget is leuk voor in de keuken, maar ook leuk om cadeau te geven aan de Japan fanaat.

Ook de Trebs Softijsmachine heb ik in de keuken staan, nu het beter weer wordt en weer warmer wordt, gaat de ijsmachine zeker weer gebruikt worden. De machine werkt met een koelelement welke je zelf moet invriezen. Doe de ingredienten in de kom, en laat de machine een half uurtje draaien. Vervolgens heb je 500 gram softijs. De machine wordt geleverd met een sumier receptenboekje, maar er zijn genoeg recepten op internet te vinden om het lekkerste ijs te maken.

Dit zijn 2 gadgets die ik heb, maar natuurlijk zijn er veel meer gadgets voor in de keuken. Zo heb je ook gadgets welke je niet in het dagelijks leven elke dag tegenkomt. Wat dacht je bijvoorbeeld van Cheeseburger uit een blikje. Altijd handig om een hamburger met een plakje kaas op reserve in de kast te hebben staan. Slechts 1 minuut in de magnetron!

Of, neem een slokje Scorpion Vodka, in het flesje zit een heuse schorpioen. De schorpioen wordt gefokt in China en vervolgens gedood. Vervolgens wordt al het gif verwijderd en mag de schorpioen samen met de vodka 3 maanden liggen om de smaak optimaal te krijgen.

Dit is een kleine greep van gadgets welke er allemaal voor in de keuken te krijgen zijn, een kleine zoekopdracht op Google op Kitchen Gadgets of Keuken Gadgets laten heel veel gadgets zien voor in de keuken, de ene is bruikbaarder dan de ander, maar het is zeker leuk om hier eens naar te kijken.

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten