KookJij

Reacties op dit blog

Derbyke

Derbyke zegt:
Hallo Leanneke,

Heb voor jou even gegoogeld hopelijk ben je er mee verder geholpen.
Ingrediënten

350 gram Witte suiker
50 ml Zoete gecondenseerde melk
75 gram Roomboter
175 ml Slagroom

Materialen

- Bakpapier - Hapjespan - Spatel - Koelkast - Bakplaat - Evt. staafmixer

Bereiden

De suiker verdelen in twee porties: 1 portie van 125 gram en 1 portie van 225 gram. 125 gram suiker al roerende rustig verhitten tot smelt en even doorverwarmen tot het een lichtbruine kleur krijgt. Suiker blussen met de slagroom en de melk en daarna boter, suiker en zout toevoegen. Massa roeren en op licht vuur doorkoken tot ca. 120 graden celcius zodat het dik en vloeibaar wordt. Massa af laten koelen tot 50-60 graden celsius, en regelmatig roeren. Als je te lui bent om te roeren met een spatel kun je er ook de staafmixer door heen halen. Dit om de typisch luchtige structuur van fudge te maken.Massa uitgieten op plaat met bakpapier, ook bakpapier aan bovenkant (tegen uitdrogen) en plak met andere plaat uitdrukken tot gewenste dikte van de laag (1 cm) en laten afkoelen. Je kunt de plaat ook in de koelkast zetten, dan gaat het uithardingsproces sneller. Als het hard is in kleine blokjes snijden. Eet smakelijk!

Groetjes Hilde
leanneke

leanneke zegt:
Dank je wel, Hilde.
Ik ga deze zeker dit weekend maken, hoop dat het wordt wat ik wil.
Groetjes leanneke.
Derbyke

Derbyke zegt:
Graag gedaan, hopelijk zullen we het recept met foto als het mogelijk is te zien krijgen op Kookjij.
Kijk er naar uit :-)
Groetjes van ons 3tjes ;-)

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten