KookJij
Drie heerlijke recepten met Aubergine

Drie heerlijke recepten met Aubergine

Datum: 24 augustus 2020 Categorie: Eten en Drinken, Recepten Reacties: 1

Velen van ons zijn het meest bekend met aubergines die groot en donkerpaars zijn, maar de vorm, grootte en kleur kunnen variëren van klein en langwerpig tot lang en dun en van tinten paars tot wit of groen. De aubergine, ook wel eierplant genoemd, levert vezels en een scala aan voedingsstoffen. Maar...in welke lekkere gerechten wordt deze mediterrane groente verwerkt? Online vonden we diverse variaties van recepten met Aubergine. In dit artikel delen we de lekkerste recepten met deze groente!

Geroosterde Aubergine

Rauw is de aubergine best smakeloos. De snelste manier om deze groente te verheffen, is door hem te roosteren. 
Want je het lekker blaast in een hete oven, verandert het volledig. Dat moment waarop je door de prachtige gekarameliseerde randen bijt en het sappige vruchtvlees van binnen in je mond barst… Geweldig!
Hier is hoe je aubergine snijdt en roostert:

1. Snijd ze in dikke plakjes van 1 tot 2 cm en snijd vervolgens elke plak in 6 blokjes.
2. Besprenkel met olijfolie, bestrooi met zout en peper en meng goed in een kom met een rubberen spatel.
3. Verspreid over de schaal en bak gedurende 20 minuten op 240 ° C draai om en dan nog eens 10 minuten, tot de aubergine super zacht is en aan de randen karamelliseert.
4. Tijm, peterselie, ui, citroen, kan dit ovengerecht nog meer smaak geven.

Aubergine dipsaus

Dit wordt een lekkere saus bij rauwe groenten en pitabroodjes; heel gemakkelijk, maar niet supersnel. Het tijdrovende deel is het bakken van de aubergine om ze daarna voldoende laten afkoelen zodat je de binnenkant eruit kunt scheppen. Maar als dat eenmaal is gebeurd, bent u binnen enkele minuten klaar om het te serveren.

1. Om je aubergine te bakken, denk je aan het bakken van een aardappel. Je moet ze meerdere keren met een vork prikken, zodat ze niet ontploffen in de oven, en ze vervolgens in hun geheel 45 minuten bakken op een met bakpapier beklede bakplaat.
2. Knijp terwijl de aubergine aan het bakken is wat citroensap in een kom en plet wat verse knoflookteentjes en laat ze in het citroensap weken. 
3. Als de aubergines gebakken zijn, laat je ze gewoon afkoelen, net lang genoeg zodat je ze kunt hanteren, snijd ze doormidden, schep het vruchtvlees eruit en je bent klaar om je dip te maken. 
4. Voeg bij de gekookte aubergine, geplette knoflook ,citroensap, olijfolie, tahin, komijn en gerookt paprikapoeder. In de keukenmachine verwerk je dit tot een gladde massa. Doe dat over in een kom, voeg gehakte peterselie en zout toe en roer het erdoor. 

Gebakken auberginefrietjes

Als je een liefhebber van friet bent, ken je de strijd - je zegt nooit neen! . Gelukkig zijn deze gebakken hapjes een gezond alternatief om zonder schuldgevoel te genieten.

1. Snijd eerst de aubergine in plakken van 2-3 cm. Bestrooi met zout en laat 20 minuten rusten (de aubergine zweet elke bitterheid uit). Droog deppen. Snijd nu de plakjes aubergine in staafjes van gelijke grootte of "friet".
2. Schep de auberginefrietjes door bloem. Doop ze vervolgens in de eieren en bedek ze met een mengsel van het paneermeel, knoflookpoeder, oregano, zout en peper.
3. Schik nu de auberginefrietjes op eenbak rooster. Besproei met een beetje olijfolie-kookspray. Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven van 300 graden tot de auberginefrietjes goudbruin en knapperig zijn.
4. Serveer de frietjes warm met een Tzatziki-saus. Genieten!

Afbeelding van shokotov via Pixabay

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

jan.buttolo

jan.buttolo zegt:
Lang op gewacht nu eindelijk drie gerechten met geroosterde & gebakken aubergine super.

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten