KookJij

Recept voor Worstenbroodjes

Ik had gewoon zin om zelf worstenbroodjes te maken.
Recept van:
Bereidingstijd: 105 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Doe de helft van de bloem in de beslagkom met de gist en suiker, roer hier een gedeelte van de warme melk doorheen en roer tot alles gemengd is.
  2. Voeg dan de rest van de bloem, boter, zout en de melk toe en kneed dit met mixer met deeghaken ±10 tot een soepel deeg.
  3. Doe het deeg in een kom, afgedekt met plasticfolie en laat 10 min rijzen.
  4. Maak intussen de worstjes.
  5. Doe het gehakt met de kruiden en paneermeel in een kom en kneed dit goed door elkaar.
    Het beste doe je dit met een mixer met garden dan wordt het lekker smeuig.
  6. Als je dit gekneed hebt verdeel je dit in 16 balletjes, rol van die balletjes worstjes en leg deze op een met aluminium bekleede schaal afgedekt tot je ze nodig hebt.
  7. Als je deeg gerezen is weeg je het deeg en deel dit door 16
    bolletjes. van ong tussen de 40 en 42 gram per stuk. Leg de bolletjes deeg op een schaal afgedekt met plastic foli. 
  8. Bestrooi het aanrecht met wat bloem en neem een bolletje, rol dit uit tot een ovaal lapje en leg daarop het worstje. Neem de uiteinden (links en rechts) en sla die over het worstje en dan de onder en boven kant, sla dit dicht en druk goed aan. Dan rol je een keer met je broodje worst over het aanrecht tot je een mooi gevormd rolletje krijgt en leg dit op de schaal met aluminiumfoli.
  9. Doe dit tot al het deeg en worst op is en dek dan de broodjes af met plasticfolie en laat ongeveer 60 minuten rijzen.
  10. Verwarm de oven voor op 220 (hete lucht) graden en bak de broodjes in ongeveer15 minuten goudbruin en gaar. 
  11. Bak er zoveel je kwijt kan tot alles afgebakken is. Af laten koelen en als ze helemaal koud zijn kun je ze invriezen. Hier kregen ze daar de kans niet voor.

Mijn kookverhaal (jolanda)

Aantal pers heb ik 4 geklikt maar das maar net hoeveel je erop kan!! ;-)
Ovenstand: 220 hetelucht/ 245 elektrisch/ gasstand 6.
Dit recept heb ik de afgelopen maand al 4 keer gemaakt voor familie en bekenden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst