Recept
« Terug naar recepten
					
						Spruitjes met champignons, bacon, walnoten en creme fraiche
						PT20M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Spruitjes met champignons, bacon, walnoten en creme fraiche
Wie geen spruitjes lust, lust dit zeker !!!
De spruitjes worden heel kort voorgekookt en daarna met de overige ingredienten gewokt.  Verrukkelijk.
            
            
					
									Recept van:
									Petra Wiggers
								
																
									Bereidingstijd:
									 20 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Bijgerechten - Groenten
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Eigen recept
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Spruitjes met champignons, bacon, walnoten en creme fraiche te bereiden
- Kook de spruitjes een paar minuten voor in water met zout. (Niet te lang want ze moeten beetgaar zijn). Laat de spruitjes goed uitlekken in een vergiet.
 - Verhit de olie in de wok. Bak hierin de bacon of spekreepjes lichtbruin en knapperig. Voeg de sjalot- en knoflooksnippers toe en bak die mee tot glazig. Doe nu de champignons erbij en bak die al omscheppend mee. Voeg de goed uitgelekte spruitjes en de walnoten toe. Goed omscheppen
tot alles goed warm geworden is. Maak op smaak met peper en zout. - Roer nu de crème fraîche en de gembersiroop (of honing) door de spruitjes.
 
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekker met een schnitzel en gekookte aardappelen of aardappelpuree
									
                    