KookJij

Pizza bodem gluten vrij

Een heerlijk pizza bodem gluten vrij recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pizza's
  2. > Dieet & Slank - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Amifoods
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pizza bodem gluten vrij te bereiden

BEREIDING:
1. Verwarm de oven voor op 225ºC.
2. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
3. Verwarm de melk tot 37ºC en roer de gist en de suiker los in een beetje van de melk.
4. Doe alle ingrediënten in een kom en kneed goed totdat er een samenhangende bol ontstaat.
5. Rol het deeg uit tot een bodem van 1/2cm. of iets dunner.
6. Laat de bodem, afgedekt met plastic, op een bakplaat een 1/2 uur op kamertemperatuur rijzen.
7. Breng de gewenste vulling op de bodem.
8. Bak de bodem gedurende 20-30 minuten met vulling (afhankelijk van de hoeveelheid vulling)
in het midden van de oven.

Mijn kookverhaal (Manna Arendsen)

Voor de variatie in de glutenvrije keuken.
Deze bodem is vele malen lekkerder,
dan de kant en klare bodems.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst