KookJij

Lasagne van klapstuk met hutspot

Een heerlijk lasagne van klapstuk met hutspot recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 210 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lasagne van klapstuk met hutspot te bereiden

Breng 2 liter water aan de kook. Voeg het vlees toe en wacht tot het weer gaat koken. Zet daarna het vuur laag. Eventueel afschuimen en het kruidenbuiltje toevoegen. Laat het vlees in ca. 2½ uur zachtjes gaar worden. Neem het vlees uit de pan en laat de verkregen bouillon afkoelen. Blancheer de uien en de wortel in de bouillon beetgaar. Beboter een ovenvaste schotel. Bedek de bodem met de helft van de puree, daarbovenop de helft van de uien en wortelen. Snijd het klapstuk in plakjes en verdeel deze over de uien en wortelen. Bedek het vlees weer met uien en wortelen en tot slot de puree. Bestrooi de schotel met paneermeel en leg er enkele klontjes boter op. Verwarm en gratineer de schotel in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende ca. 25 minuten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst