KookJij

Hartige taartjes met artisjok

Een heerlijk hartige taartjes met artisjok recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 14 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Les copains culinaires.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hartige taartjes met artisjok te bereiden

Maak een kruimelig deeg van de gezeefde bloem, boter en zout in de keukenmachine. Gebruik de deeghaak. Voeg het ijswater toe en kneed tot een samenangend deeg. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkplek en verdeel het in 14 stukjes. Maak hier mooie dunne plakjes van met behulp van een deegroller. Beboter de bakvormpjes en bestuif met bloem. Leg in ieder vormpje een plakje deeg en snijd het op maat. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem. Knip 14 rondjes bakpapier op maat en leg op de bodem. Leg daar een steunvulling op en zet het geheel 30 minuten in de koeling. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de taartjes 10 minuten. Verwijder daarna de steunvulling en bakpapier. Vulling: Bak de bacon lichtbruin en maak er daarna handzame stukken van die op de bodem van het taartje passen. Klop de slagroom los met de eieren en de knoflook. Breng op smaak. Bedek de bodem van de taartjes met de bacon en leg daarop de in kwarten gesneden artisjokharten bestrooi met de zeer fijn gesneden peterselie. Giet daar het slagroommengsel op en bestrooi het geheel met de oude kaas. Bak de taartjes op 180 graden in ongeveer 15-20 minuten gaar.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst