Recept
« Terug naar recepten
					
						Gebakken appeltjes   
						PT15M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Gebakken appeltjes
Een heerlijk gebakken appeltjes    recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 15 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Bijgerechten - Overig
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											8
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Gebakken appeltjes te bereiden
Meng de basterdsuiker met de kaneel en de vanillesuiker in een kom. Voeg hier de partjes appel aan toe en roer het geheel door, zodat alle partjes omhuld zijn met het suikermengsel.
Smelt in een koekenpan de boter, maar laat de boter niet bruin worden. Zodra de boter gesmolten is, voeg je het appelmengsel toe en laat het zachtjes bakken (ongeveer 5 minuten). Na het bakken moeten de appeltjes zacht zijn, maar nog wel in partjes (geen moes van maken).
 
									Smelt in een koekenpan de boter, maar laat de boter niet bruin worden. Zodra de boter gesmolten is, voeg je het appelmengsel toe en laat het zachtjes bakken (ongeveer 5 minuten). Na het bakken moeten de appeltjes zacht zijn, maar nog wel in partjes (geen moes van maken).
                    
mvr.De smedt zegt: