KookJij

Drumsticks (kippenpoten) in zak

Een heerlijk drumsticks (kippenpoten) in zak recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Zelf verzonnen
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Drumsticks (kippenpoten) in zak te bereiden

Verwarm de oven 10 min. voor op 200 graden Celsius. Bestrooi de drumsticks met peper, zout en kerriepoeder of kruiden die je zelf lekker vindt. Stop ze in een braadzak, knoop deze goed dicht en leg in de ovenschaal. 1 uur in de oven. Knip dan de zak voorzichtig open (hete stoom).

Mijn kookverhaal (Yvonne Quadflieg Walravens)

Dit gerecht is makkelijk als je nog van alles te doen hebt. Jij kunt je gang gaan en de kip braadt zichzelf in de oven. Geen boter of margarine nodig, dus ook nog eens minder vet.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jan SmulSmurf

Jan SmulSmurf zegt:
Het hele principe van een braadzak gaat verloren als je er een gaatje in maakt. Ten eerste gaat dan de overdruk weg, met deze overdruk is het kookpunt van vocht hoger, waardoor deze sneller gaar is. Ten tweede gaan dan ook alle aroma's van de kruiden eruit.
Yvonne Quadflieg Walravens

Yvonne Quadflieg Walravens zegt:
Beste Ruud van den Berg,
Zo kan het natuurlijk ook. Maar op de Toppits-braadzakken staat nergens vermeld dat je een puntje van de onderkant moet knippen. Ik doe het al jaren op deze manier en het gaat prima. Volgende keer zal ik eens een hoekje van de onderkant afknippen.
Ruud van den Berg

Ruud van den Berg zegt:
Ik lees hele verhalen over de braadzak, echter wat mij verbaasd is dat velen niet weten aan de onderkant hoekje afknippen en paar eetlepels water toevoegen, zo hebben wij een hele kalkoen gedaan uitstekend. Stond bij ons allemaal op de zak van melita. vr gr r v d b