KookJij

Broodslangen met worstjes

Een heerlijk broodslangen met worstjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Kinderen - Traktatie
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: A.H.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Broodslangen met worstjes te bereiden

Verwarm de oven voor op 225 graden.
Bereid het deeg volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Rol het op een met bloem bestoven werkvlak uit tot 2 langwerpige lappen van 25 x 40 cm.
Snijd de lappen elk in 10 repen van 5 x 15 cm.
Laat de cocktailworstjes goed uitlekken en dep ze droog met een stuk keukenpapier.
Leg op elke reep deeg 3 worstjes.
Vouw het deeg over de cocktailworstjes dicht en druk de naden goed aan.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Leg de rolletjes er met de naden naar beneden in 'S-vorm' op.
Draai aan een kant een punt als staart en verdik de andere kant een beetje voor de kop.
Bestrijk de slangen met wat losgeklopt ei.
Prik in elke kop 2 krenten als ogen.
Bak de broodslangen in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin.
Laat ze afkoelen en leg ze op een dienblad

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

judithk

judithk zegt:
Klinkt erg lekker en leuk.
marina1611

marina1611 zegt:
Dit ga ik alvast uit proberen
leuk met de kleinkinderen
;););)
joyce

joyce zegt:
deze ga ik zeker binnenkort eens proberen! en dan even kijken o het lukt om ze uit te delen op school met mijn zoontje zijn verjaardag! leuk en gezond!