Recept
« Terug naar recepten
					
						Balinese pindasaus
						PT15M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Balinese pindasaus
Het recept van deze Balinese pindasaus heb ik uit het kookboek Street
Foods of Bali'. Ik heb het wat pittigheid betreft aangepast aan de
Nederlandse normen en ik heb verder een pot pindakaas gebruikt in plaats
van de rauwe pinda's met velletje (wel gedopt). Gewoon om het toch een
beetje makkelijker te maken maar verder qua kruiden wel echt Balinees te
houden.
Ik zal bij de ingrediënten beiden benoemen zodat je zelf kunt kiezen wat je
het beste lijkt.
            
            
					
									Recept van:
									Wilmie Willemse
								
																
									Bereidingstijd:
									 15 min
								
								
									Personen:
									6 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Indonesie
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									Street Foods of Bali (vertaald, aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd)
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Balinese pindasaus te bereiden
- Maak met behulp van een vijzel de rawits tot een zeer fijne pasta.
- Voeg knoflook en koenjit toe en maak dit samen fijn tot een pasta. (Als je verse pinda's gebruikt voeg deze dan tegelijk met de knoflook en de koenjit toe (je kunt ook een Keukenmachine gebruiken).
- Voeg dan de palmsuiker en de ketjap toe en meng alles goed door elkaar tot een mooie smeuïg geheel.
- Verwarm het water in een pannetje en als je pindakaas gebruikt voeg deze dan toe en klop met een garde dit samen goed door elkaar. Voeg het mengsel uit de vijzel hieraan toe en meng alles goed door elkaar.
- Laat alles op een klein vuurtje goed doorkoken maar blijf goed roeren om aanbranden te voorkomen.
- Breng de saus op smaak met het limoensap en eventueel een beetje zout
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Lekker bij : https://www.kookjij.nl/recepten/balinese-varkenssate
									 
                    




 
					


