KookJij

Afrikaanse zoete linzenstoof

Een overheerlijk zoet en vegetarisch gerecht, ook zeer geschikt als je bezoek krijgt met kinderen!
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Afrika
Keuken: Afrikaanse
Bron: www.fairfood.org
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Afrikaanse zoete linzenstoof te bereiden

Wil je dit recept zo duurzaam mogelijk bereiden? Kies dan voor duurzame ingrediënten! Ga naar www.fairfood.org.

Kook de aardappelen 10 minuten in de schil half gaar en laat ze uitstomen. Verwijder de schil.
Snijd de aardappelen in 4 partjes, verhit 4 eetlepels olie in de pan en bak daar de aardappelen 4 minuten in aan. Snijd de tomaten in 4 partjes. In een (soep)pan 2 eetlepels olie verhitten. Linzen, tomaten en aardappelen toevoegen. Bouillontabletten erboven verkruimelen en zoveel water toevoegen dat het geheel ruim onder water staat. Breng het aan de kook en zet dan lager. Deksel op pan leggen en op laag vuur minstens 30 minuten laten sudderen, totdat alle ingrediënten gaar zijn. Op smaak brengen met zout en peper.
Bananen pellen en in de lengte halveren. Hak de pinda’s in grove stukken met behulp van een keukenmachine of staafmixer. Druk ze in de banaan. Met behulp van een zeef bloem over beide banaankanten stuiven. Schud het teveel aan bloem van de bananen af. Zeef 4 eetlepels bloem met 1 theelepel bakpoeder in een kom en voeg wat zout toe. Voor het beslag: roer er zoveel water door totdat je een glad beslag hebt. Klop het eiwit stijf en meng dit door het beslag. Laat het beslag 10 minuten rusten. Haal elke banaanhelft door het beslag. Olie in een wok goed heet laten worden. Banaanhelften één voor één in twee minuten bruin frituren. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Schep het linzenmengsel op de borden en garneer met de bananen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst