KookJij
Lees meer Lees minder

Wist je dat?

Opzoek naar goede tips, kooktechnieken, inspiratie en colums? Elke week worden er diverse nieuwe items toegevoegd.

Categorie

7 geniale tips om je eten langer houdbaar te houden

7 geniale tips om je eten langer houdbaar te houden

Datum: 29 december 2015 Categorie: Tips, Wist je dat? Reacties: 1

Heb je net een heerlijke tros verse bananen gekocht, zijn ze binnen een paar dagen al helemaal bruin. Dat is natuurlijk hartstikke zonde. Om dit te voorkomen hebben wij 7 geniale tips om je eten langer houdbaar te houden voor je op een rij gezet.

Lees meer...

Een frisse wind!

Datum: 23 november 2013 Categorie: Wist je dat?, Nieuws Reacties: 9

Het is bijna zover; begin december wordt de nieuwe website van KookJij gelanceerd! Na bijna tien jaar is het tijd voor een nieuwe uitstraling, tijd voor een frisse wind door KookJij. Naar ons idee is dat gelukt. De vernieuwde website is overzichtelijk, gebruiksvriendelijk en inspirerend. KookJij krijgt een compleet nieuw uiterlijk, máár met de oude vertrouwde functies, recepten en gebruikers. Naast een nieuwe lay-out zijn er diverse verbeteringen doorgevoerd en nieuwe functies toegevoegd. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de website en is het team van KookJij druk aan het testen om te zorgen dat we zo snel mogelijk live kunnen met de nieuwe website. Het zal voor sommige even wennen zijn, maar wij hopen dat jullie net zo blij worden met de vernieuwde website als dat wij zijn. Binnenkort meer! Vriendelijke kookgroet van het Kookjij-team  ...

Lees meer...

Weetjes

Datum: 5 oktober 2013 Categorie: Verhalen en gedichten, Wist je dat?, Eten en Drinken Reacties: 0

Niet alleen voor de smaak: handige trucjes met zout Bron: Huffington Post  © thinkstock. Zout is een uitzonderlijk veelzijdig mineraal. Hoewel we het voornamelijk inzetten om smaak te geven aan onze voeding, kan je er eigenlijk heel wat meer mee aanvangen. Handige trucjes met zout: 1. Kleurbehoud We blijven nog even in culinaire sferen. Wie bijvoorbeeld kookouder op een kamp is en kilo's aardappelen moet schillen, kan een grote emmer zoutwater naast zich zetten om de vers geschilde patatjes in te gooien. Zo worden ze niet bruin. 2. Dode huid & zweet Wie zichzelf af en toe verwent met een saunabezoekje, weet ongetwijfeld dat zout ideaal is om te exfoliëren. Scrubs op basis van zeezout zijn niet voor niets zo geliefd. Wist je dat zout ook perfect werkt als deodorant? Wie stinkende handen of voeten heeft, kan ze altijd inwrijven met een beetje zout om de dode huidcellen te verwijderen voor een fris, glad resultaat. Voeg gerust een paar druppeltjes essentiële olie toe, zoals citroen voor meer energie of rustgevende lavendel. 3. Jeuk Insectenbeten kunnen vreselijk jeuken. Dompel daarom een doekje onder in een mix van zout en water, en gebruik het als kompres om de huid...

Lees meer...