KookJij

Voorstelrondje

Datum: 14 december 2011 Categorie: Column, Even voorstellen.., Eten en Drinken Reacties: 4

Hallo allemaal,

Ik ben Franciska. Ik heb me net aangemeld omdat ik deze website leuk vind.

Aangezien we in een groot renovatieproject zitten en ik voorlopig alleen een electrische kookplaatje heb met 2 platen (waar ter nauwernood 2 pannen op passen) en een combimagnetron, die niet tegelijk aan kunnen, ben ik naarstig op zoek naar geschikte en smakelijke recepten voor maalijden die ik de visite en helpers voor kan schotelen zonder meteen potjes open te trekken en pasta te koken. Ik hou erg van koken, had voorheen een flink Boretti formuis waar ik een hele indische rijstafel op kon bereiden, maar nu dus even niet ;-)

 

Ik hoop op veel inspiratie!

 

Groeten,

Franciska

By: jagertje

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

Fabita

Fabita zegt:
Hallo Franciska,
Welkom op deze, inderdaad leuke site.
Moeilijk zo'n renovatie. Heb ik een paar jaar geleden ook gehad, hetzelfde als jij, alleen had ik ook een elektrish grilletje erbij. Dat was makkelijk.
Als je van wokken houdt, lijkt me dat een goede oplossing voor je. De wokpan is wel groter, maar als je nog een pan erbij moet gebruiken, kan dat ook een kleinere zijn om bijv. het vlees te bakken, aarddappels etc. Of je neemt een wokmaaltijd met alles erop en eraan.
Als je op deze site aleen maar het woordje wok intikt, krijg je al veel wokrecepten.
En anders moet je ovenmaaltijden nemen met alles erbij dus vlees/vis aardappels of rijst of pasta zelfs. Dan kun je de combimagnetron nemen. Probeer maar bij hoofdgerechten en dan ovenschotels.
Veel succes met de renovatie. Het is gelukkig maar tijdelijk en straks heb je een mooie keuken. Groetjes, Flavia
marina

marina zegt:
Hallo franceska,

ik dacht aan stoofpotjes zoals coc au fin of paella apart en maar twee pannen nodig.
Groetjes ,Marina.
Valerie

Valerie zegt:
Hi,

Ik ben van Suriname en hier maken we een rijstschotel die we moksi alesie noemen wat letterlijk betekend "doorelkaar rijst". Hiervoor bak je eerst je stukjes vlees of vis (meestal restjes) met uien, knoflook, smaakmaker in olie of boter (fijne voor een nog fijnere smaak) gaar. wast de rijst schoon en voegt dat dan bij het vlees met genoeg water zoals je normaal je rijst zou op zetten. Dit alles in een pot. I.p.v. gewoon vlees/vis kun je ook gerookte vis of kip gebruiken. Hoop dat dit ook iets is dat je zou willen uitproberen.
Franciska

Franciska zegt:
Dank voor de reacties en suggesties!
Ik heb nu altijd wel iets in huis om inderdaad ovenschotels te maken, maar niet iedereen wil dat elke week.... Ik kook ook graag Indisch, dat kan ik allemaal apart bereiden, maar met opwarmen kom ik dan weer in de knoop met de warmtebronnen. Daar gebruik ik nu vaak de bovenkant van de houtkachel voor.
Ach, het is inderdaad allemaal tijdelijk, maar toch zeker nog wel een paar jaar! 's zomers doe ik het vlees meestal op de (gas) barbeque, dat scheelt ook veel plaats.
Buiten mijn praktische probleem vind ik dat hier leuke gerechten en recepten op staan. Scheelt weer een abonnement op de Foodies! ;-)

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten