KookJij

Sheriff

Datum: 11 november 2010 Categorie: Oproepjes, Eten en Drinken, Column Reacties: 6

Lieve An,

Natuurlijk ben ik helemaal niet jaloers omdat je nu op een zonnig eiland zit. Helemaal niet want ik ben gek op regen. En op blubber. Blubber is lekker en gezond ook. Er zijn mensen die kapitalen over hebben voor een lekker modderbad.

Onze vrolijke herdershond Sheriff liep vanmorgen, zoals altijd, met me mee naar de stal om de paarden te voeren en buiten te zetten. Enthousiast stormde hij de wei in, luid blaffend naar zijn buurman, die hem vanuit het buurland al vrolijk toeblafte. Kennelijk was het tijd voor een stevig gesprek.

Sheriff stormde enthousiast langs het hek, de klodders blubber vlogen in het rond.
Ik begon al een visioen te krijgen over hoe mijn vloer er uit zou komen te zien als hij straks weer naar binnen zou stuiven. Halverwege het land remde hij plotseling hard af. Hij snuffelde aan de grond alsof iemand daar plotseling zijn lievelingshapje had klaargezet. Ik keek vanaf de stal en vroeg me af wat daar nu toch kon liggen. Totdat hij zich ineens liet vallen en zich vol overgave in de blubber begon rond te wentelen. Gatverdegatverdamme, dat betekende natuurlijk maar één ding: blubber en paardenstront!

Op zo’n moment ben ik blij dat mijn buren zich op veilige gehoorsafstand bevinden. De smeerlap!

Alhoewel…..ik kan natuurlijk mijn landje als kuuroord gaan exploiteren. Wie weet hoe lucratief dat kan worden. Een nieuw gat in de markt. Vanaf nu biedt ik iedereen aan om bij mij een boerenmodderbad te komen nemen. Uiteraard tegen betaling, maar dan weet je wel zeker dat je je in echte natuurzuivere veluwse modder kan rondwentelen. Met paardenpoep als extra.

Sheriff moest zich echter na zijn feestje naar de stal begeven, waar ik hem in mijn lunchpauze weer uit heb bevrijd, toen de opgedroogde modder weer uit zijn haren gerold was.

Nee hoor, ik ben echt helemaal niet jaloers. Ik zit hier heerlijk in mijn eigen kuuroord. Net vakantie.

En vanavond eet ik natuurlijk erwtensoep. Heerlijk, zo’n bakkie groene blubber. Dat hebben ze niet op jouw eiland en dat past natuurlijk helemaal niet bij de temperaturen daar. Jee, wat zal jij blij zijn als je weer hier bent, hihi.

Als je terug bent moeten we het maar snel eens over het Sinterklaasgebeuren hebben want ik heb ineens zulke leuke ideeën voor een surprise. Zal ik de pepernoten bakken?

Dikke knuf,

Nic

PS: Ik wens je echt nog heel veel plezier toe hoor!

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

hns

hns zegt:
Ja, nu moet ik toch eerlijk kritisch zijn op de tekst, Anna. Onganks het hilarische stukje, waar ik breeduit om gelachen heb, neem ik toch een woord waar, waar bedenkingen bij kunnen ontstaan. Ik zal het niet herhalen want dan doe ik ook mee. Zal het tegen Sinterklaas zeggen!! :):)H&B (Bores is wat nuchterder dan ik, die trekt zich hier niets van aan!:)
Nicoline

Nicoline zegt:
Nou Hans, als de Sint nu bedenkingen heeft tegen mijn taalmisbruik, en ik moet voor straf mee naar Spanje, dan hoor je mij niet klagen hoor!:D groet, Nicoline
hns

hns zegt:
Ja, ik hoop dat het goed uitpakt voor je, een modderige Sheriff is al erg genoeg. H:):)
Anna

Anna zegt:
Ach Nic, gun die lieve Sheriff ook een lolletje:p:p
Rollen in de peerdenpoep moet toch heerlijk zijn?:p:p
Als de Sint jou meeneemt, voor straf, is het vast niet fijn om alleen mee te gaan.
Is het leuker om samen te gaan, toch?
:D:D
XX An.
nicoline

nicoline zegt:
Haha An, dus jij bent mijn eerste klant. Wanneer kom je poeprollen?
Anna

Anna zegt:
Nou, Nic, als je mijn stukkie leest van deze week zie je toch dat ik daar (persoonlijk) heeeeel anders over denk, haha!
:p:p:p

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten