KookJij

Paling - japanse stilos

Datum: 31 augustus 2011 Categorie: Column, Recepten Reacties: 0

Bijgaand ons recept voor de meest zalige gerookt paling (Japanse stijl).

Zelf smaken wij altijd met  veel genoegen, het volgende recept:

De levende paling doet u in een grote bak met wasabipasta (dit te verkrijgen in de betere toko).  Per paling kunt u een afmeting nemen van zo een 500 ml wasabipasta. De paling hoeft door de samenstelling van de wasabipasta niet langer dan 10 minuten te marineren om het gewenste resultaat te hebben. Het resultaat is een dode paling zonder slijmlaag maar met het gewenste groene laagje met bijbehorende smaaksensatie!! De volgende stap is het ontdoen van zijn ledematen, voordat u hiermee begint de paling goed schudden, dit om ruimte te creëren tussen voor en achter organen. Hier is geen vaste regel voor maar wij adviseren niet meer dan anderhalve meter van de grond te schudden ter voorkoming van vlekken waar u ze niet wil hebben, als tip nog het volgende als u de gewenste afstand NIET heeft genomen: Groene zeep!

Vervolgens kunt u de paling opensnijden, u zult merken dat door het schudden de organen er vanzelf uitvallen, zeer handig, maar dan ook ZEER. Vergeet het bakje niet dit als toppie tip.

Kop moet eraf want anders is het zielig, dat oog kijkt je maar heel zielig aan, kunnen wij persoonlijk niet tegen dus ook dit kunt u op eigen wijze uitvoeren, met of zonder kop doet de smaak verder geen kwaad.

Als u kiest voor onze wijze om de kop te verwijderen, zorg dan wel voor een goede kurk, dit het liefst van het merk "One Cork One Point," dit in verband met ecologisch verantwoordt gebruik van de Tibetanen in Tibet en Wageningen. De kurk voorkomt ongewenst palingsap verlies. We weten alles over hoe gênant ongewenst sapverlies kan zijn.

Als de kop eraf is, is de paling gereed voor "de palingsauna"  belangrijkste kenmerk van de palingsauna is dat de paling gerookt wordt boven "theezakjes" zie link hieronder voor bestelling van deze zeer exclusieve japanse groene thee

 

Afhankelijk van het gewicht adviseren wij om kleine palingen 3 uur en grote palingen 38 minuten te roken. U weet dat de paling uitgerookt is als de thee getrokken in heet water de kleur heeft van weidebloemen in de ondergaande septemberzon ( als het geen september is kunt u hiervoor Google gebruiken.

Vervolgens neemt u een in jutegehulde strijkplank (te verkrijgen via onze jute leverancier) om bij de paling de laatse smaakaroma's boven tafel te krijgen. Hiervoor legt u de paling voor 48 uur neer op de in jutegehulde strijkplank. Naast het vrijkomen van extra smaakprofiel zorgt dit dat zowel de voorkant als achterkant gelijk zijn.

Na dit proces adviseren wij u om de paling in een krant te wikkelen. Daarbij is het belangrijk te letten op de volgende details: dit moet een editie van Paling en Ko aflevering Dievenjacht zijn. Deze kunt u verkrijgen via de volgende website. voor de kleine bijdrage van € 1,50, of een klein schaafsel goudstaaf (te verkrijgen bij de juwelier).

Na 23 minuten kan de paling uit de krant gewikkeld worden en in al zijn sappigheid op een toastje genomen worden of u neemt het geheel en plaatst het in de blender dit met een toevoeging van een likje pindakaas, dit doet het erg goed op feesten en partijen.

Dit recept is al jaren een goed bewaard familiegeheim, maar aangezien de familie ontkend dat wij ook familie zijn is het voor ons een groot plezier om dit recept met palingminnend nerdland te delen.

Hartelijke groeten en smakelijk eten,

'Itadamitkasu'!

By: Noman en Nolice Barberana

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten