KookJij

Limoncello

Datum: 21 september 2016 Categorie: Column Reacties: 13

Italië, Garda. We lopen door een drukke, toeristische winkelstraat en zien overal de flessen Limoncello die ons uitnodigen eens een slok te nemen, wat hier en daar ook kan. We worden er verliefd op. We kopen een paar flessen. En die gaan mee terug naar Nederland. Daar lezen we ons verder in op het onderwerp via internet. Het is ook gewoon hier te koop. Gelukkig maar, want we hebben zo’n fles geprobeerd en dat was een heerlijke ervaring. Jammer dat we één fles weg moeten geven aan een bevriend echtpaar, dat hebben we beloofd. En zo spreken we fles twee aan die eigenlijk ook veel te vlug leeg raakt.
Op een avond komt dat echtpaar op visite. Wij geven trots de fles en vertellen dat we al een paar flessen hebben opgemaakt en dat het echt lekker is. En de fles die we geven komt helemaal uit Italië en dus niet van zomaar een slijter uit de buurt!
Een paar dagen later wordt er opgebeld. Het is de vrouw van het bevriende echtpaar. We praten zoals gewoonlijk over koetjes en kalfjes. En dan meldt ze terloops dat ze die fles heeft opengemaakt, er aan heeft geroken, er goed naar heeft gekeken en het toen de inhoud subiet in de gootsteen heeft geflikkerd. Het was gewoon niet goed!
We waren doodstil na die woorden en hebben niets gezegd. Veel later hebben we gewoon een glaasje gedronken. Want soms is het onbegrijpelijke onvatbaar voor woorden.

 

Cor Snijders

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

anna van den heuvel

anna van den heuvel zegt:
In België gewoon in de Colruyt (maar is vrij duur), in Luxemburg in elk tankstation met een dranken- en sigarettenwinkel bij. Is daar stukken goedkoper!!
Florentina Boon

Florentina Boon zegt:
Anna,
Geweldig, dat recept van de citroenen likeur. Hartelijk dank. Groetjes van Fonny Boon- van den Heuvel. (Komt je familie uit Tiel-Gelderland??. Mijne wel, ofschoon ik in Indonesia ben geboren en getogen. Daaaag. Liefs van Fonny, ja.
anna van den heuvel

anna van den heuvel zegt:
Hoi Florentina, ik ben niet van Nederland en woon in België!! Ik weet wel dat er in Nederland ook veel mensen met de zelfde naam wonen, maar ik heb helemaal geen Nederlandse roots! Toch wel leuk om een reactie te krijgen van een naamgenote!! Liefs Mieke

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten