KookJij

Liever een peerd!

Datum: 29 juli 2010 Categorie: Even voorstellen.., Eten en Drinken, Column Reacties: 3

Hoi An,

Tsja motorsport.

Ik vind een motor best leuk, maar eigenlijk alleen als het een oude Harley is en dat komt dan voornamelijk door het geplopperdeplop, het geluid waaraan je een Harley onmiddellijk herkent. Dat is wel echt stoer. Verder heb ik er niet zo heel veel mee omdat ik zeker weet dat ik, zou ik mijn motorrijbewijs hebben, alleen bij bijzonder mooi weer op mijn motor zou stappen en het dan weer heel vervelend zou vinden om een dik leren pak en een helm tot schouderhoogte te moeten dragen. Jakkie, dat zijn dan wel dusdanig vrijheidbeperkende maatregelen die mijn pret enorm in de weg zouden staan.

Dan zit ik toch liever in de auto. Geen helm, geen leren pak, desnoods met blote voeten en bij mooi weer het raampje lekker open. En als ik sportief wil wezen ga ik liever met mijn eigen alternatieve vervoermiddel een tochtje maken. Lekker in een shirtje te paard. Dat gaat weliswaar niet zo snel als een motor, maar als je over de hei galoppeert geeft het ongetwijfeld hetzelfde gevoel van vrijheid als wat jij op je motor ervaart. Toegegeven, het onderhoud kost wat meer moeite en tijd, maar Maeyke, al bijna 13 jaar mijn trouwe makker, geeft daar ook veel voor terug. En dat is extra.

Ik hou het dus maar bij mijn paardje. En achterop de motor om te gaan picknicken? Dat lijkt me niet echt iets. Ik zie het al voor me: twee kleinkindgerechtigde dames met een enorme picknickmand op een brommer. Da’s geen smoel. Daar doen we onze kinders ongetwijfeld enorm verdriet mee, mochten we herkend worden. Misschien als we allebei boven de 80 zijn. Dan wil ik eventueel met picknickmand wel bij je in een zijspan kruipen en halen we gewoon de krant. Want dan zijn we waarschijnlijk ineens aandoenlijk grappig en is het dus weer aanvaardbaar.

Ik stel voor gewoon af te spreken bij een parkeerplaats ergens aan de rand van een bos. Kan jij die mand op je motortje meenemen en parkeer ik Maeyke wel aan een boom. En dan wil ik best afspreken om even achterop je motor mee te rijden, op voorwaarde dat jij dan ook bij mij achterop een rondje Ermelose hei doet.

Dikke kus,

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

slaatje

slaatje zegt:
Hoi Nicoline, ben het helemaal met je eens voor wat betreft die Harley's.Vrienden van ons rijden erop en ik vind het altijd kostelijk als ze in colonne over de grote weg gaan. Fijne vakantie en breng lekkere recepten mee, zoals Anna al zei. Groetjes Gerda :p:p:p
nicoline

nicoline zegt:
Hallo Gerda,
Dank je wel, als ik naar buiten kijk, wil ik liefst vandaag nog in een vliegtuig (om maar weer een ander vervoermiddel te noemen:)
Nog een paar weken en dan kan even het grote genieten beginnen. Zal goed opletten in de griekse keukens!!
groet,
Nicoline
Anna

Anna zegt:
Lieve Nic,ik gun het je als geen ander, maar ga ons gebabbel wel erg missen!

:(:(
Zal goed voor de achterblijvers zorgen, en jij vooral genieten!!
Knuf, je vriendin (netje):p

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten