KookJij

Kruiden drogen

Datum: 27 augustus 2012 Categorie: Column, Tips Reacties: 1

Ingrediënten
verse kruiden
(gekocht per verpakking
waar maar een gedeelte
van is gebruikt)


Bereiding
Heb je verse kruiden over na bereiding van een gerecht dan komen deze niet altijd gelijk weer van pas. Haal de blaadjes (bijv. in geval van peterselie of selderij) van de takjes af. Of snijd de bieslook in stukjes.
Bedek een bord met een velletje keukenpapier en leg hierop uitgespreid de kruiden. Na drie minuten in de magnetron kun je controleren of de kruiden al droog aanvoelen. (Wel heel even af laten koelen) Wanneer de kruiden nog niet droog genoeg zijn dit nog eens voor een paar minuten herhalen anders kun de de kruiden in het keukenpapier fijndrukken en uitgieten in een potje om ze zo te bewaren. De eerstvolgende keer heb je welliswaar gedroogde kruiden maar voor veel recepten is dit prima. Bijvoorbeeld in soepen kun je uitstekend volstaan met gedroogde kruiden.


LET OP:
Deze toevoeging op de kooksite is al gedaan in 2006/2007. De magnetrons destijds (in ieder geval de mijne) waren vaak uitvoeringen die langzaam werkten. De huidige magnetrons zijn vaak sneller en veroorzaken makkelijker brand. Het is dus belangrijk dat je de droging van de kruiden op de voet volgt, zodat je de magnetron ook kunt uitzetten als er brandgevaar dreigt.


Dit "recept" staat op KookJij en is van Tania Heeren.








By: Anna

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

karin

karin zegt:
Hoi iedereen, met interesse heb ik deze site gelezen en er staan geweldige recepten op, daar ik in het zuiden van Frankrijk woon is het voor mij een uitdaging om de Nederlandse lekkernijen zelf te maken. Het leuke is dat je hier vele kruiden gewoon uit de natuur kunt halen, alleen ik droog ze niet in de magnetron want er gaat dan veel verloren. Helaas is het gebruik van de magnetron fataal voor de werkzame en geneeskrachtige werking die van kruiden uitgaan. Je kunt ze ook in de oven drogen bij een temperatuur van 50 graden net zo makkelijk en gezonder.

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten