KookJij
Lees meer Lees minder

Kooktechnieken

Opzoek naar goede tips, kooktechnieken, inspiratie en colums? Elke week worden er diverse nieuwe items toegevoegd.

Vlees en hun kerntemperatuur

Gaartijd, roostertijd en oventijd voor BBQ & Grill

Datum: 19 mei 2015 Categorie: Eten en Drinken, Kooktechnieken, Tips Reacties: 3

Regelmatig wordt gevraagd hoe lang een stuk vlees op de BBQ moet blijven liggen om de gewenste gaarheid te verkrijgen.

Hoe lang moet iets in de oven? Het garen van een stuk vlees hangt af van het soort vlees. Zitten er veel pezen en zenen in, dan zal het lang en op een relatief lage temperatuur moeten garen. Is het vlees van een spierstuk dat normaliter niet veel wordt gebruikt, dan is een relatief hoge temperatuur en een kortere tijd vereist. Is het een dik stuk of een dun stuk? Zitten de botten er nog in en/of zit het vel er nog omheen?

Lees meer...

Gadgets in de keuken

Datum: 20 maart 2015 Categorie: Column, Kooktechnieken Reacties: 0

Ook voor in de keuken zijn de meest leuke gadgets te vinden die het koken nog leuker maken dan dat het al is. De ene gadget is functioneler dan de ander, maar dat mag niet zo veel uitmaken.

Lees meer...

Aardappel-tip

Datum: 13 juni 2013 Categorie: Kooktechnieken, Tips, Eten en Drinken Reacties: 0

Door aardappelen in schil te koken met een scheutje azijn voorkom je dat de schil loskomt van de aardappel. De buitenkant blijft stevig terwijl de binnenkant zeer gaar is. Zelfs voor geschilde aardappelen, als je koude aardappelsla wil maken voor bij de bbq een heerlijke stevige aardappel en toch gaar. By: derbyke...

Lees meer...