KookJij

Eten na keelkanker?

Datum: 1 februari 2012 Categorie: Column, Oproepjes, Eten en Drinken Reacties: 5

Eten na behandeling van hoofd-halskanker. Nu kan ik alleen eten wat gepureerd is. Zijn er mensen met iedieën? Brood gaat ook niet vanwege de struktuur, en vast broodbeleg ook niet. Nu eet ik brinta, havermout en gepureerde aardappelen met groente en vlees (alles gepureerd).

By: Arie van't Hof

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

Liske

Liske zegt:
Ik raad aan om brood in een andere variant te eten, bijv. cracottes, en dan te verkruimelen in melk o.d. Vast broodbeleg kun je ook pureren, bijv. kalkoen of kipfilet gemalen en ook kaas is er in smeerbare varianten. Ik wens je verder alle goeds en veel beterschap, en sterkte in deze moeilijke tijd!
Cornelia

Cornelia zegt:
Meneer Arie,
Kent u het product Herbalife? Als u op de zoekmachine de naam in vult kunt u er alles over lezen. Ik wil u er ook meer over vertellen. Dit is een product wat garandeert dat alles wat op de verpakking staat er ook daad werkelijk inzit.
Allereerst moet u zorgen dat u alle vitaminen en mineralen binnen krijgt, dan gaat u zich veel beter voelen, nu krijgt u van dat alles niet genoeg naar binnen en word u snel moe en lusteloos is mijn vermoeden. Als u 's morgens en 's middags begint met een shake van dit product weet u zeker dat u alles binnen krijgt. Er zijn veel smaken.
Dan is het ook makkelijker om eens op u gemak te kijken wat er allemaal fijn gemaakt kan worden en 's avonds gaat u de eerste tijd u aardappelen vlees en groente fijnmalen, doe niet alles in een keer maar apart, het scheelt in de keur wat u op u bord krijgt, ziet er smakelijker uit. Nu moet u niet denken dat ik een demonstratrice ben of u iets wil aansmeren, lees alles goed door, er is vast een adres in uw buurt waar u het kunt kopen. Zelfs al zou dat Belgie zijn. Een ding weet ik voor 99% zeker, u gaat zich beslist beter voelen, ik kan het weten want ik gebruik het zelf ook.
Wilt u nog iets weten dan hoor ik het graag van u.
Hartelijke groet, Dymphy
Nederland
dorry

dorry zegt:
Er zijn bv heerlijke vis mousse recepten en pompoensoep, stoofpotjes diverse soorten en die kun je helemaal uit elkaar laten vallen of malen en dan heb je weer eens andere smaken. Is dat een idee? Ik wens u een goed herstel en gezondheid toe
Opa Henny

Opa Henny zegt:
Ik heb een tijd alles geheel gepureerd gedronken (dwz alles gepureerd en met water verdunt) en dat gedronken.
Dus of het nu warm eten of brood is alles pureren.



Veel succes en sterkte.
monique

monique zegt:
Jeetje wat erg zeg....
Ik weet niet of u geruld gehakt wel kan doorslikken.
Anders zijn er veel ovenschotels die u zou kunnen eten.
Alle soorten groenten kan je pureren, en dan kan je dus een laag aardappelpuree doen, daarop geruld gehakt of ander fijngemalen vlees en daarop de gepureerde groenten, dan weer een laagje aardappelpuree en afwerken met jonge kaas (deze word zeer dun na smelten) en dan de oven in, maar dan niet wachten tot de kaas goudbruin is, maar gewoon gesmolten.
Verder dan een lekkere jus erbij, die het geheel ook lekker smeuiig maakt.
Voor het ontbijt:
Boterham zonder korst met smeerkaas naar smaak en deze soppen in een bouillon?
Zoals eerder gezegd kan boterhambeleg idd ook fijngemalen worden, kip en ham b.v. lenen zich hier prima voor, voldoende boter op de boterham zonder korst en soppen in bouillon of thee of koffie, naar smaak natuurlijk.
Ik hoop dat u iets heeft aan de tips hier en ik wil u heel veel beterschap en sterkte wensen!
Groetjes Monique.

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten