KookJij

Dankbaar

Datum: 8 januari 2017 Categorie: Inspiratie Reacties: 1

Het schrijven van deze blog doe ik uit dankbaarheid. Want ik ben heel dankbaar voor de recepten die ik op Kookjij.nl heb gevonden. Omdat het nu januari 2017 is en precies een jaar nadat ik besloot flink aan mijzelf te gaan werken, vond ik het netjes om een bericht achter te laten. Hopelijk kan ik op deze manier de mensen die al die lekkere recepten samenstellen bedanken en iets terugdoen door anderen te inspireren met mijn verhaal.

In januari 2016 woog ik 92,4 kilo. Voor mijn lengte was dat veel te zwaar. Ik ben altijd een flinke eter geweest en ook een emo-eter. Als het niet goed ging met me, at ik de stress weg. En stress had ik nu eenmaal heel veel vanwege mijn werk. Daar wil ik hier niet zielig over gaan doen, want dat was mijn eigen schuld. Ik wil wel laten zien dat een website die met passie wordt bijgehouden heel veel verschil kan maken.

Mijn doel was om veel af te vallen. In 2016 wilde ik daar heel hard aan gaan werken. Maar ik wist niet hoe. Een dieet leek me niks, want er zijn er zoveel (en ook zoveel die niet werken) en beweging was ook geen optie. Ik ben een eerlijk persoon en heb gewoon geen zin in gedoe. Mijn zussen en vriendinnen vonden dat ik me aanstelde. "Op die manier wordt het nooit wat," zeiden ze. "Je moet wel discipline hebben."

Ze hadden natuurlijk gelijk. Ik wist ook wel dat het aan discipline ontbrak. Maar op een van de vele websites of forums die ik afstruinde las ik ook dat afvallen min of meer een passie moet worden, omdat het anders geen effect heeft.

Maanden verstreken er. Ik begon hem al te knijpen, want de maanden kropen voorbij, maar mijn gewicht bleef rond de 92 kilo hangen.

Tot een vriendin me wees op koolhydraatarme recepten. Ik las een boek (365 koolhydraatarme gerechten) en begon te koken. Zodoende kwam ik ook op Kookjij.nl uit. Een website waar ik heel veel gebruik van heb kunnen maken, want het staat hier vol met koolhydraatarme recepten, maar ook recepten voor mensen die willen afvallen.

Eind april, begin mei begon ik me hierin te verdiepen. En al snel kookte ik vrijwel alleen maar koolhydraatarme gerechten en gerechten uit de Slank & Dieet categorie. Het werkte. In het begin viel ik slechts een paar honderd gram per week af, maar al snel werd dit een kilo tot twee kilo. Letterlijk en figuurlijk zakte mijn broek ervan af!

Ik kon afvallen alleen al door anders te gaan eten.

Nu is het januari 2017. Ik heb mijn doel niet bereikt. Ik wilde ruim 30 kilo afvallen. Maar 30 kilo in een jaar is misschien wel wat veel. Ik heb nog ruim 15 kilo te gaan. Maar dankzij Kookjij.nl en andere websites en het kookboek dat ik gebruikte, is het wel gelukt.

En het mooie is dat mijn eten erop vooruit is gegaan. Ik vind het lekker om koolhydraatarm te koken. Mijn 5 lekkerste gerechten (in willekeurige volgorde, want het is maar net hoe mijn pet staat) zijn de volgende:

Hete kip

Dit is een lekker pittig recept. Door dit vaker te proeven en te proberen ben ik pittiger eten ook veel meer gaan waarderen. Het kost wel wat voorbereiding, maar dan heb je ook wat! Echt een van de recepten van Kookjij.nl die me geholpen hebben.

 

Romige tomaat en krokante kip

Ik ben een kipliefhebber! Dus ook dit recept met romige tomaat was voor mij een succes. Misschien heb ik het wel 20 keer gemaakt het afgelopen jaar.

 

Notencake

Omdat ik begon met koolhydraatarmer eten, was ik op zoek naar een vervanger voor brood. Die had ik gevonden met deze notencake. Ik vind hem erg lekker en maak hem vaak op zondag, zodat ik er de hele week van kan blijven eten.

Mosselsoep

Voor ik begon was ik helemaal geen fan van vis en zeevruchten. Maar deze mosselsoep heeft me ervan overtuigd dat het ook heel lekker kan zijn. En daarmee is een nieuwe kaart voor me open gegaan!

 

Zalmpakketjes met prei en paprika

Na mosselen waagde ik me aan vis, waaronder zalm. Dit recept uit een boek dat ik cadeau kreeg van mijn ouders heb ik als eerste gemaakt en viel echt in de smaak. Zelf laat ik de gemberwortel weg, want dat vind ik niet lekker. Maar een prima recept.

(Dit recept komt uit het boek: Minibijbel koolhydraatarme gerechten)

 

Vispakketje

Als je dan toch met vis bezig bent, is ook het vispakketje de moeite waard. In het recept worden meerdere vissoorten genoemd, maar ik maak hem alleen met kabeljauw.

Griekse yoghurt

Deze Griekse yoghurt wordt gevuld met mandarijnen en havermout, maar kun je natuurlijk ook vervangen door sinaasappels. Ik heb deze 's zomers vaak op mijn balkonnetje gegeten. Lekker in het zonnetje.

 

Sperziebonen met walnoot

Dat walnoten en andere noten heerlijk smaken bij eigenlijk alle gerechten was me nog niet bekend. Pas toen ik dit gerecht probeerde, ben ik ook van noten gaan houden.

 

Zoete koolhydraatarme repen

Eigenlijk ken ik dit recept nog niet zolang, maar ik wissel hem af met de notencake. Want deze repen zijn bedoeld als ontbijt. Ik maak ze wel vaak wat groter. Ze zijn lekker, maar geven ook een gevuld gevoel.

Glasmihoen met gebakken tahoe

Dit recept heb ik met kerst voor vrienden gekookt. Het is erg in de smaak gevallen. Het was de eerste keer, maar zeker niet de laatste keer dat ik dit bereid hebt.

 

Natuurlijk zijn er veel en veel meer recepten die ik erg lekker heb gevonden, maar dit zijn toch wel echt de hoogtepunten. Deze recepten en de passie van Kookjij.nl hebben me door een moeilijke periode heen gesleept. Hoewel ik er nog niet ben, voel ik me een stuk lekkerder in mijn vel zitten. Ik heb het idee dat ik oprecht kan genieten van deze recepten.

Daar ben ik heel dankbaar voor en ik hoop dat ik andere mensen kan overtuigen om het gewoon eens te proberen!

 

Met veel liefs,

Nadine

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

Gerda Lamers

Gerda Lamers zegt:
Wat goed dat u dit voor elkaar heb gekregen, een heel mooi en stimulerend verhaal. Top.

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten