KookJij

Categorie

Bierworst...

Datum: 13 september 2012 Categorie: Column, Vraagbaak Reacties: 2

Besten,

Recent jullie site ontdekt en al toffe dingen uitgeprobeerd. Val ik hier in een recept over een klein taalbarriere-probleempje; hollands/belgisch : in een recept moeten "bierworstjes" gebruikt worden....

Wat verstaan jullie daaronder eigenlijk ?

Bij ons in Belgie zijn dat van die gedroogde varkensworstjes die bij de beenhouwer "op"hangen en per stuk verkocht worden. Maar ik vind het zo raar passen in het receptje...

Enige hulp zou welkom zijn.

Groetjes,

gigi

By: gigi

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

anna

anna zegt:
Beste Gigi,

Allereerst: Welkom op KookJij!

Dan; over welk recept gaat het, dan zal ik proberen het voor je uit te zoeken.
In Nederland worden deze worstjes vaak genuttigd als snack of bij de borrel.
Dus ik denk dat ze vergelijkbaar zijn met de worstjes die jij bedoelt.

Groetjes,

Anna.
KookJij.
Bolle Hans

Bolle Hans zegt:
Hallo Fijnproever,

MBT de "Bifi" verpakt in plastiek!
Deze kunnen op alle fronten zelfs niet in de schaduw staan van de droge worst van de Vlaamse slager.
De worstjes moeten wel eerst even hangen, want zo vers zijn ze niet lekker (te vet).

Rgds,

Bolle Hans.

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten