Recept
« Terug naar recepten
					
						Wildsoep (bouillon)
						PT360M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Wildsoep (bouillon)
Een heerlijk wildsoep (bouillon) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Smokey Bear
								
																
									Bereidingstijd:
									 360 min
								
								
									Personen:
									2a4 personen
								
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											4
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Duitsland
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Wildsoep (bouillon) te bereiden
 Neem nog redelijk bevleesde botten van een haas, fazant, ree en of hert (geen zwijn!) in geval dit niet kan, neem een van de wild soorten en doe er een runderschenkel bij.
Zet dit geheel op met zout in koud water. Let op als het begint te koken direct laag zetten (anders is de kans groot op bitter worden) en 6 uur trekken laten.
Het laatste halfuur pas het snufje tijm, peper en de bouillonblokjes toevoegen.
Nu heel even opkoken echt niet te lang in verband met bitter worden.
Opscheppen en pas op het bord de fijn gesneden preiringetjes in de hete soep doen
 
										Zet dit geheel op met zout in koud water. Let op als het begint te koken direct laag zetten (anders is de kans groot op bitter worden) en 6 uur trekken laten.
Het laatste halfuur pas het snufje tijm, peper en de bouillonblokjes toevoegen.
Nu heel even opkoken echt niet te lang in verband met bitter worden.
Opscheppen en pas op het bord de fijn gesneden preiringetjes in de hete soep doen
Mijn kookverhaal (Smokey Bear)
 Hiervoor gebruiken wij altijd hetgeen dat na het uitbenen overblijft dus ik begrijp dat velen het zullen moeten doen met een soort wild. Maar het is ook een heerlijke soep als deze gemaakt wordt gemaakt van een stuk tamkonijn, runderschenkel en eventueel een duif of kwartel erbij.
									
                    
Harry zegt: