KookJij

Voorzichtig!!

Datum: 28 maart 2017 Categorie: Column Reacties: 0

Ik doe het met chirurgische precisie. Laatst was ik ook bezig, keek even niet uit en hup, prikte ik me met dat scherpe mesje in mijn palm. Eerst dacht ik nog: oh, niks aan de hand, tot wat later een bloeddruppeltje aarzelend naar buiten kwam. Het lichaam reageert echt wel! En ik hoef ook geen schil aan één stuk. Ik snijd - behoedzaam - stukken weg, prik dan in het hart, waar de tak zat en scheur dan resten witte bast weg. En dan komt het: elk partje inprikken, in de lengte openritsen en dan de voering opzij en de inhoud voorzichtig eruit op een schoteltje.

Zo ‘slacht’ ik een grapefruit.

Niks suiker. Zo opeten. Lekker! Fris. Goed voor het lijf! Nou heb ik natuurlijk wel ervaring. Zie maar hoe bedreven ik inprik, rits en de inhoud eruit wip. Wel voorzichtig! Dat mesje is écht scherp! Geconcentreerd dus. Daarna is het genieten. En dan de appel nog. Die doe ik bijna achteloos. Met datzelfde mes! Véél makkelijker! Kwestie van veel oefenen. Schil voorzichtig!

 

Cor Snijders

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten