KookJij
Lees meer Lees minder

Tips

Opzoek naar goede tips, kooktechnieken, inspiratie en colums? Elke week worden er diverse nieuwe items toegevoegd.

Vlees en hun kerntemperatuur

Bierbrouwen voor dummies

Datum: 15 maart 2018 Categorie: Algemeen, Eten en Drinken, Tips Reacties: 4

Bierbrouwen, een lastige maar onwijs leuke hobby. Ik ben er mee begonnen nadat wij een brouwpakket hebben gekocht bij Just in Beer in Groningen. En nu een blog over mijn eerste ervaringen met het bierbrouwen.

 

Lees meer...

Spiekbriefje voor groente koken

Datum: 29 december 2015 Categorie: Tips Reacties: 6

Als u groente gaat koken, is het handig om te weten hoe lang de groente naar keuze gekookt, gestoomd of gebakken moet worden. Met het spiekbriefje van KookJij hoef je het niet allemaal uit je hoofd te weten. Print hem uit en hang hem in je keuken!

Lees meer...

Gezonde tussendoortjes voor mee naar school

Datum: 9 oktober 2015 Categorie: Eten en Drinken, Tips Reacties: 0

In een eerder blog gaven wij al inspiratie voor leuke en gezonde ideeën voor voedzame en lekkere lunches voor kinderen om mee te nemen naar school. Op veel Nederlandse scholen is het bovendien de gewoonte om halverwege de ochtend en tussen de middag iets kleins te eten en te drinken. Vaak wordt er gekozen voor een ligakoek, ontbijtkoek of een leuk kinderkoekje met een pakje drinken of yoghurtdrink. Allemaal producten met suiker als hoofdingrediënt. Hier wordt simpelweg voor gekozen uit gemakzucht en omdat er een gebrek aan ideeën is voor iets beters. Met de tips van KookJij geef je je kinderen elke dag weer iets anders, gezonds en bovendien lekkers mee.

Lees meer...