KookJij

Oranje boven!!!!

Datum: 13 juli 2010 Categorie: Nieuws, Eten en Drinken, Column Reacties: 4

Hoi An,

Jij dacht stiekum: het komt wel goed en ik? Ik wist zeker dat het goed zou komen. We zaten er helemaal klaar voor: eerst lekker barbecueën en dan voor de tv om te zien hoe onze Oranje jongens die Spanjaarden een poepie zouden laten ruiken. Maar niks hoor, geen poepie, geen lelijke gouden bokaal, geen vuurwerk na afloop van de wedstrijd, helemaal niks. Toch een beetje een kater aan het einde van het toernooi. Wel huilende mannen op tv. “Jemig, da’s pas echt drama”, dacht ik nog, want ik kan niet echt tegen de aanblik van huilende mannen. Jij zei dapper: “Nou ja, tweede is toch ook mooi”. En ik dacht: ¨Nou, echt niet; eerste is mooi, tweede is wel aardig”.

Of toch……?

Hebben we nou echt verloren? Als je er goed over nadenkt is dat natuurlijk helemaal niet zo. We hebben prachtige avonden gezellig met elkaar voor de buis gezeten. Wekenlang. Je zag tienduizenden mensen op pleinen en in cafés in Nederland samen een feestje vieren. Vreedzaam, vriendelijk, uitbundig, saamhorig. Slechts een enkel bericht dat de politie ergens moest ingrijpen.

Kennen we normaal gesproken niet alleen maar problemen met voetbalfans die elkaar naar het leven staan?

Natuurlijk hebben we gewonnen. Het was toch prachtig en bloedstollend spannend tot het einde aan toe? Een wekenlang feest. Voor het eerst denk ik dat voetbal, ondanks alle misstanden die er omheen ook te noemen zijn, ons een ongelooflijke winst heeft gebracht. Een positieve impuls door een gezamenlijk feest, gevierd door alle Nederlanders van welke afkomst dan ook. Samen. Dat is teambuilding in optima forma.
Wat een geweldige overwinning!

Met dank aan het Nederlandse voetbalteam.

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

djmagich

djmagich zegt:
Wat weer een leuk stukje!
Anna

Anna zegt:
Helemaal mee eens!! En ik hoop dat we vanmiddag wat glimlachjes zien op de gezichten van onze Oranjejongens!
Op naar 2012, zeg ik!:D:D:D
hns

hns zegt:
Ik heb helemaal geen verstand van voetbal en daarom luister ik graag naar grootheden op dat gebied, die Oranje maar houterig en te berekend vonden voetballen.
Het is ook wat als je maar 1 kans krijgt om verder te komen.
Gelukkig heb ik er echt geen verstand van en ik voorspelde, al twijfelend, dat ze weer zouden gaan winnen, goed voor ons 'vaderlandsgevoel'. Maar zelfs Johan Kruyf was het niet met me eens, hij voorspelde een forse nederlaag voor Oranje. En toen ik vandaag een intervieuw met de scheidsrechter las, waarin hij zei dat hij nog nooit zo'n zware wedstijd had meegemaakt, leek het me of alles zich tegen 'ons' had gekeerd. Voetbal is een rare sport, geen videobeelden, subjectieve scheids, omdat ie ook niet alles kan zien en grote belangen. Gelukkig is er ook nog tennis en hockey. In mijn hart blijf ik voetbal echter een prima sport vinden, herinnert me aan het straatjochie van vroeger, toen de regels nog niet zo streng waren.
derbyke

derbyke zegt:
Mooi neer gepend Hans , ze zijn toch ook kampioen ze hebben er voor gevochten. Groetjes van 3 :);):p

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten