KookJij

On Tour

Datum: 15 september 2010 Categorie: Even voorstellen.., Eten en Drinken, Column Reacties: 5

Lieve vriendin,

Terwijl ik dit “neerpen”, zit jij in het vliegtuig op weg naar je grote liefde in Athene.
Ik twijfel er niet aan dat je zult genieten, je was er zo aan toe! En bovenal: Je verdient het!!
Al denk ik stiekum dat ik deze week ons contact zal missen. (Msn-en untill you drop, haha!)
Maar als je weer in ons kikkerland bent teruggekeerd, spreken we snel af om op “zwijnentour” te gaan.

Dat is pas een belevenis! De laatste keer, een paar weken geleden, heb ik werkelijk mijn ogen uitgekeken! Welgeteld vijf zwijnen hebben we gespot en ook nog een vos die haastig overstak.
Vooral dat enorme zwijn die op zijn gemak het bos uit kwam wandelen, stilstond voor de auto en ons bekeek als wilde hij zeggen: “wat doen jullie hier zo laat nog, dames horen niet in mijn donkere bos, op dit tijdstip.” Totaal niet gehaast verdween hij weer tussen de bomen.
Prachtige dieren zijn het, al kom ik ze liever niet tegen tijdens een wandeling in m'n uppie.

Ik kan me best voorstellen dat Maeyke er wat huiverig voor is, al zullen de zwijnen waarschijnlijk banger voor haar zijn.

En over paddestoelen en zwijnen gesproken; ik kwam een heerlijk recept van Hilde tegen op KookJij.

Zeker het uitproberen waard: Everzwijn steak "speciaal"

Al ben ik zeker een fan van de zomer, dit jaargetijde heeft ook veel moois wat betreft de natuur.
Lekker struinen door het bos, op zoek naar kabouterwoninkjes in alle soorten en maten, ondertussen al die heerlijke geuren opsnuivend. Dat is toch een waar genot?

Maar, ga jij eerst maar lekker genieten met de liefde van je leven.
Zóó fantastisch dat je die knul van zo veel jaren geleden weer terug hebt gevonden. Romantiek bestaat nog!

Vergeet je niet wat van die overheerlijke Griekse recepten te scoren? En probeer hem vooral het recept van de Tommie-burgers te ontfutselen, overheerlijk!

Zoals beloofd zal ik een oogje houden op de beestenboel en dochterlief, dat komt helemaal goed!
En als je weer thuis bent, gaan we “on tour,” gecombineerd met een heerlijk maal in dat gezellige restaurant bij jou in de buurt. Ik verheug me er nu al op!

Goede reis lieve vriendin, en maak er een fijne week van!

Knuf,

An.

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

derbyke

derbyke zegt:
Weer fantastisch ineen gestoken ... moet wel de moeite zijn zo'n zwijnentoer .Hier bij ons in het bos tijdens een wandeling met de woefkes hebben we alleen nog maar eekhoorns en herten tegen gekomen .
De herfst heeft iets speciaals de prachtige kleuren en zelfs de ondergaande zon die weerkaatst op het kleurende landschap .
Zelfs als je rondtoerde waren af en toe je gedachten bij Kookjij tussen de paddestoelen en zwijntjes .Fijn om een recept van mij tegen te komen op je column dank je ;).
Gaan nu maar een beetje rondneuzen in de koelkast en iets te voorschijn toveren voor het avondmaal . Groetjes van ons 3 :);):p
Anna

Anna zegt:
Dank je, Hilde.
Eigenlijk is ieder dier wat je tegenkomt in de natuur speciaal, nietwaar? Wij hebben regelmatig een egel op bezoek, in de tuin. Een paar weken geleden zelfs twee! Wie weet, hebben we straks een gezinnetje:D:D:D
Tja, zo zie je, ik denk vaak aan je;);)
Ik ben vandaag weer zo druk bezig geweest met het "motorverhaal", dat m'n hoofd nu even niet staat naar kokkerellen, dus maar een bak heerlijke spaghettisaus uit de vriezer gehaald, lekker makkelijk, haha!:p:p
Groetjes,
Anna.:D
derbyke

derbyke zegt:
Dan heb je meer geluk dan ik thuis is de tuin veranderd in allemaal kleine heuveltjes vriendje mol doet goed zijn best .Het wilt wat zeggen dieren in de tuin :D Ik ben wel aan de slag gegaan maar kwam tot de vaststelling geen chapelure in huis .Toch opgelost heb juist een recept gepost " noodgeval " een recept kun je het niet noemen maar hebben onze plan weer getrokken .Zou zeggen tot horen en geen chapelure in huis even kijken bij noodgeval. ;)Groetjes vanuit het zonnige Lummen van ons 3 :);):p
hns

hns zegt:
Leuke column Anna, waar heb je die everzwijnen gescoord? Kunnen we niet een een column wijden aan paddestoelen?
Hans:):)
Anna

Anna zegt:
Hoi Hans,
Dank. De everzwijnen heb ik gespot in het bos van Ermelo. Van de week gaan we wederom op excursie, er schijnen zich momenteel veel herten te tonen. Schitterend!Paddenstoelen, haha! We zijn afgelopen week een midweek naar Vlieland geweest, zoooooo veel paddenstoelen gezien. "Mijn mannen" (man, zoon en zwager) hebben zo'n 400 foto's gemaakt van deze wondertjes der natuur. Dus, wie weet?
Fijn weekeinde verder!
Groetjes,
Anna.;);)

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten