KookJij

Categorie

Mobielloos

Datum: 31 mei 2014 Categorie: Column Reacties: 8

Ik ben mobielloos en dat is raar. Hij (of zij) is ter observatie opgenomen vanwege een fabrieksfout.

Natuurlijk ben ik niet onbereikbaar, alles is mogelijk. Via onze vaste telefoon, facetime, facebook, email en manlief heeft zijn mobiel. Maar eenmaal buiten wordt het anders. Geen bliepjes, pingeltjes of krijsende beltoon: “Whaaaaah! I feel good!!” Niets van dit al.

Heel vreemd dat je zo'n ding mist.

Vandaag had ik een heerlijk dagje met mijn vriendin en wilde haar een foto laten zien. Een duik naar mijn tas.... Natuurlijk geen telefoon. Ook wilde ik even tussendoor mijn email checken van KookJij, geen.... Een berichtje sturen...

Dan denk ik toch weer even terug aan de periode dat wij in Amsterdam woonden. Wij hadden geen telefoon. Als je dan toch moest telefoneren dan ging dat via een goede buur of de telefooncel. Bellen was ook geen noodzaak, je ging even langs bij deze of gene en merkte snel genoeg of het al dan niet uit kwam. Aan vrienden of familie die wat verder weg woonden, stuurde je gewoon een kaartje of brief.

Toen wij later een telefoon kregen, was dat er één met een slot er op. (Misschien wel raadzaam met 4 pubers.) Al snel kreeg ik door hoe dat te doorbreken, al was dat niet eenvoudig. Ik vraag me nog wel eens af of mijn ouders dat ooit geweten hebben. Soms is het leuk om daaraan terug te denken, maar ik ben wel blij met de vooruitgang. Mijn ventje noemt mij soms een telefoonverslaafde. Ach... er zijn ergere dingen, toch?

Kom maar op met mijn telefoon, een week is lang genoeg!

 

Anna Koudys

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

gea

gea zegt:
gelukkig hebben we het gezichtenboek nog om contact te houden..
:)
Tanja

Tanja zegt:
Ik heb bewust een hele eenvoudige mobiele telefoon van 19 euro. :-) En ik heb hem alleen maar om altijd bereikbaar te zijn voor mijn man en dochters. Er zit dus geen camera op, sms-en kan wel maar dat doe ik nooit. Gebruik hem alleen om te bellen of gebeld te worden, heerlijk rustig! ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Klopt, Gea, al werkt dat buiten de deur dan weer niet, haha! ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Dat is natuurlijk zo, Tanja. Maar ik ben wel een typje van de snufjes.
Maar ook wil ik onderweg kunnen werken aan KooKjij en dan is zo'n mini computer toch wel een must en erg handig.
Groetjes,
Anna
KookJij.
Bobby

Bobby zegt:
Het lijkt mij wel heerlijk rustig, niet continue berichten van Facebook, WhatsApp en dat je nieuwe email hebt :-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Er zit ook een uit-knop op, he? ;-)
Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Blijkt maar weer hoe gewend je aan zo'n apparaat went! Ik heb het ook wel als de batterij leeg is, ik moet nog even dit, ik moet nog even dat.... En dan kan dat niet. Heel herkenbaar.

Mijn telefoon is al eens terug geweest naar de fabriek, toen had ik een oudere telefoon (Lees: oude Nokia). Dan merk je pas hoe gewend (verslaafd??) je bent aan je Smartphone. Even de agenda bij de hand zat er dus niet meer in.
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Gelukkig is hij weer oke :-) Netjes kosteloos gerepareerd. Het kan dus wel... :-)
En inderdaad, je went er aan. En daar is ook niets mis mee, toch? :-)Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten