KookJij

Het lekkerste van de koe

Datum: 29 februari 2016 Categorie: Eten en Drinken Reacties: 5

Het vlees van de koe wordt in veel gerechten verwerkt, maar welk vlees zit nou precies waar? Waar zit bijvoorbeeld de ossenhaas en wat is nou dat stukje vlees waar je de lekkerste stoofpotjes mee maakt? Bekijk het snel in ons nieuwste inforgraphic.

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

Tanja Hermens

Tanja Hermens zegt:
Heel handig dit overzicht!! Ik sla hem op en print hem ook uit! Lijstje erom, zodat hij schoon blijft en opgehangen in de keuken! Daar hangt ook al dat lijstje met kook, stoom en gril tijden van groenten en dat staat heel leuk en is praktisch :-)
Zo kun je nog eens kijken wat je eet van de koe, wat een veelzijdig dier is het toch!
Bram Verwijs

Bram Verwijs zegt:
Ik mis de bavette, diamanthaas en jodenhaas. Waar zitten die? Ik heb onlangs bavette gegeten (zeer mals) en heb me laten vertellen dat dit uit de vang komt. Wordt zelden verkocht, omdat er geen vraag naar is en wordt dan versneden tot iets anders, misschien wel in de gehakt.
Graag uw reactie, waarvoor dank.
Gerda Lamers

Gerda Lamers zegt:
Beste Bram, ik heb kort geleden ook bavette gegeten bereidt naar een recept van Jamie Oliver op de barbecue, het was inderdaad zeer mals maar je moet er wel flink op slaan. Bij een slager is het te bestellen maar het moet wel van tevoren omdat er dan inderdaad anders iets anders meegedaan wordt.

Beste Tanja, er zijn boekjes te koop meestal bij die pop up stores voor varkens, - en rundvlees met de tekeningen van het dier erbij met heel veel info en ook recepten.

Groetjes Gerda
Tanja Hermens

Tanja Hermens zegt:
Bedankt Gerda, heel fijn dat je deze tip geeft! :-) Ik vind dat allemaal heel interessant! Vraagje; waar vind ik die pop up stores? Online? Ik als digibeet loop soms verschrikkelijk achter ;-)
Gerda Lamers

Gerda Lamers zegt:
Hallo Tanja, de drie boeken die ik heb zijn, Kostelijke gerechten, Bijzondere Varkensvleesgerechten en Het dagelijks vleesboek van Hans Belterman. Ik heb even op Marktplaats gekeken en daar worden het eerste en derde boek aangeboden voor een flutprijsje. Misschien is dit een tip. Pop up Stores zijn zogenaamde boekenwinkels die je in bijna elke grote stad wel tegenkomt, ze verkopen er van alles van handwerkboeken tot en met kookboeken maar misschien ben je met Marktplaats al geholpen. Ik hoor graag of het gelukt is, veel succes. Groetjes Gerda

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten