KookJij

Foutje

Datum: 3 juni 2010 Categorie: Nieuws, Column Reacties: 0

Lieve An,

Terwijl jij lekker je billen aan het barbequen bent op Tenerife, zitten wij hier in de kou. En alsof dat nog niet deprimerend genoeg is, leek het zelfs op dat er voor mij voorlopig ook geen salades niçoise of asperges meer op het menu zouden staan. Laat staan een boeuf stroganoff. Eigenlijk dacht ik dat er voorlopig helemaal niets meer op het menu zou staan.

Dat was nadat de waterleidingmaatschappij mij had laten weten dat de jaarafrekening dit jaar, vanwege de bijzonder afwijkende meterstand, een forse bijbetaling zou betekenen. Forse bijbetaling? De snel geschatte € 10.000,= zijn wel wat erg fors, dacht ik en omdat het weekend was betekende dat, dat de nachten lang waren. En de dagen ook, voornamelijk voor degenen die zich in mijn directe omgeving durfden begeven. Jemig, wat een bedrag. Da’s de eerste jaren dus geen vakantie, concludeerde ik sip. Wellicht ook geen eten. Misschien elke dag bruine bonen of appelmoes, als we geluk hebben.

Op maandag bel ik de waterleidingmaatschappij en wordt te woord gestaan door een vrolijke dame.
Als ik voorzichtig vraag wat ongeveer de eindafrekening zal gaan bedragen, zegt ze dat als ze het goed ziet, dat ongeveer € 25.000,= moet gaan worden. Ik stik bijna in mijn spritsje en denk dat dit dus voorlopig de laatste keer is dat ik me kan verslikken….

“Misschien moet u de meter nog eens checken”, zegt ze vriendelijk. Nee hoor, dat heb ik toch allang gedaan? “Doe toch maar even”, zegt ze lachend en als ik de meterkast opendoe zie ik wat ze bedoeld: Ik heb de gasmeterstand doorgegeven.

Binnenkort maar weer eens lekker luxe lunchen?

Dikke kus,

Nic

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten