KookJij

De heetste bbq trends van 2015

Datum: 11 augustus 2015 Categorie: Inspiratie, Tips Reacties: 0

Het heeft even geduurd maar we kunnen steeds vaker genieten van een heerlijke zomerdag. En wat is er nu leuker (en lekkerder) dan de dag afsluiten met een gezellig barbecue? Lees in deze blog de laatste nieuwtjes en trends van dit jaar.

Grillen op hout

Zeg maar dag tegen gas en kolen, dit jaar is grillen boven hout hotter dan hot! Deze trend zal de beginneling van de echte vuurmeesters onderscheiden want eerlijk is eerlijk: grillen op hout vergt enige oefening en kennis.

Barbecueën gaat hightech

In 2015 komen de technologie- en barbecuewereld samen. Dankzij de laatste technologieën wordt barbecueën dit jaar naar een volgend niveau gebracht.  Echte barbecuemeesters maken dit jaar gebruik van de thermokoppel vlees sonde. De thermokoppel meet naast de temperatuur van het vlees ook de druk en luchtvochtigheid, zo weet je precies wanneer het stukje vlees perfect gaar is.

Voor de echte gangmakers mag dit jaar de barbecue met speaker ook ontbreken. Sluit je muziekspeler of smartphone aan op je barbecue en geniet in een handomdraai van jouw favoriete zomer muziek.

Vlees met kwaliteit

Het belangrijkste element van een geslaagde barbecue is natuurlijk het vlees. In plaats van veel voor goedkoop gaat de voorkeur in 2015 naar kwaliteitsvlees: zonder antibiotica, hormonen en vooral heel erg smaakvol. Wil jij weten hoe je het vlees nog lekkerder maakt? Bekijk de bbq en gril recepten van Kookjij.

Barbecueën gaat verder dan alleen vlees

Dit jaar bereiden we meer dan alleen sappige stukjes vlees op de barbecue. Met behulp van gietijzeren roosters, pizzastenen en de hotdog roller gril bereiden we dit jaar een ruime variatie aan heerlijke gerechten op de barbecue.

Bijgerechten met stijl

Het is gedaan met de weinig verassende salades, droge stokbroodjes en minimale aardappelslaatjes. Dit jaar spelen de bijgerechten een belangrijke rol om je barbecue een succes te maken en zijn de verwachtingen dus ook hoog. Inspiratie nodig? Bekijk online de bijgerecht gerecht recepten van Kookjij op onze barbecue en grill pagina.

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten