KookJij

Ku Lao Jou

Een heerlijk ku lao jou recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 1 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ku Lao Jou te bereiden

1. Snij het vlees of kipfilet in niet te grote stukjes en
meng met (a).
2. Kook de stukjes wortel (5 min).
3. Meng (b) goed. Doe het vlees bij het mengsel.
4. Verhit een flinke laag olie in de wok. Doe de stukjes
vlees een voor een in de olie en bak ze op een laag
vuur bruin en gaar. Schep het vlees eruit en leg op
een bord met keukenpapier.
5. Bak de ui, wortel, komkommer en ananas 1 min.
en schep eruit.
6, Meng (c) goed. Verhit 4 eetlepels olie, bak de uitge-
perste knoflook en doe het mengsel (c) erbij en
kook tot het dik wordt. Doe het vlees erbij en de
groenten en roer door elkaar.

Serveren met rijst.

Mijn kookverhaal (Frida Vermond)

Dit recept heb ik 36 jaar geleden gekregen bij een Chinees restaurant in Spanje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

limelein

limelein zegt:
bedankt voor de snelle reactie ik ben het nu aan het klaarmaken
Frida

Frida zegt:
Hoi Limelein,
Inderdaad gaat de maizena bij de bloem met het ei.Dan wordt het een beslag waar je het vlees in doopt. a, is de sherry, zout en peper.

succes
limelein

limelein zegt:
gaat de maizena bij de bloem
het lijkt me erg lekker en ga het na antwoord meteen maken