KookJij

Broodje Hete Kip en Zoetzure komkommer

Heerlijk op een zaterdag . Weinig werk en erg lekker. De zoetzure komkommer wordt er apart bij geserveerd om de " brand " te blussen....
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Beleg
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Broodje Hete Kip en Zoetzure komkommer te bereiden

  1. Verhit de olie in en hapjespan en bak de blokjes kip rondom bruin en gaar.
  2. Haal ze uit de pan en zet opzij
  3. Voeg ui, rode paprika , rode peper en knoflook toe en fruit alles enkele minuten.
  4. Roer de maizena tot een papje.
  5. Voeg ketjap, sojasaus, mosterd , Chilisaus en sambal toe en roer alles goed door. Voeg de kip weer toe aan de pan samen met het maizena papje.
  6. Roer alles door elkaar en laat enkele minuten zahtjes  pruttelen totdat het sausje naar wens is ingedikt.
  7. Ondertussen zijn je broodjes volgens de beschrijving op de verpakking al afgebakken.
  8. Snij de broodjes open, maar niet geheel door . Leg op de onderkant een blaadje ijsbergsla, daarop de kipvulling en op de kip de komkommer met de augurk.
  9. Serveer het broodje meteen.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Dit broodje is erg lekker met zoetzure komkommer. Precies naar onze smaak, wat pittigheid betreft. Ieder kan uiteraard zijn eigen smaak wat pittigheid betreft bepalen.
ZOETZURE KOMKOMMER ( voor 2 personen)
1/2 komkommer grof geraspt
75 ml water
75 ml
witte wijnazijn
50 gram suiker
1/2 rode peper zonder zaad enlijst in dunne reepjes

Alles mengen en klaar.

Op tijd maken,zodat de smakenkunnen intrekken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst