KookJij

Revolutie-eten

Datum: 8 februari 2011 Categorie: Nieuws, Column Reacties: 2

Hoi An,

Dank voor je vriendelijke aanbod om je tijdelijke Mexicaanse vriend uit te lenen. Maarre….ik had hem al en ik moet zeggen, ik vind hem niet echt wat. Ook al is hij misschien wat eetlustremmend, hij maakt ook lusteloos en dat zet niet aan tot enige beweging. Ik heb sterk de indruk dat hij per saldo dus maar weinig zoden aan de dijk zet…..

Afvallen schijnt toch het best te gaan als je een stevig dieet combineert met extra beweging. Inmiddels ben ik al een aantal kilo’s lichter en zeer tevreden met de resultaten tot nu toe. En daarbij, ik hou de eer graag aan mezelf. Ik deel mijn overwinning liever niet met deze Mexicaan.
Maar als je nog een lekker caloriearm Mexicaans receptje weet hou ik me aanbevolen. Zalig, dat Mexicaanse eten…..

Ook heerlijk en over het algemeen goed passend voor caloriearme diëten zijn gerechten uit Noord Afrika. De tajine die ik voor Kerst heb gekregen, wordt regelmatig gebruikt en ik kan wel zeggen dat ik het een geweldige vondst vindt. Van de zomer nam mijn dochter al een kleine tajine en authentieke kruiden mee uit Tunesië, maar al snel bleek dat er echt een grotere moest komen. Met een minimum aan vet kokkerel je er de heerlijkste gerechten in. Een favoriet is een tajine van kip, appels en pruimen. Heerlijk. Zalig, ik zou bijna zeggen revolutionair……

En nu ik daar zo over nadenk vind ik het eigenlijk best een mooie gedachte: kunnen we niet een dag kiezen en heel Nederland op die dag allemaal een tajine laten eten. Als eerbetoon aan al die mensen die daar zo dapper hun vrijheid bevechten? Zo’n steunbetuiging zou echt geen straf zijn!

Dikke kus,

Nic

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

Anna

Anna zegt:
Ik doe mee! Inderdaad geen straf;);)Ben stapel op de tajine:p:p
Mijn recept is ook zalig: Recept lamsvlees uit de tajine
Ik popel om jouw recept te proeven!!:D:D
Nicoline

Nicoline zegt:
ff een weekje wachten nog. :D

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten