KookJij

Venkel met zalm en paprikasaus

Een heerlijk venkel met zalm en paprikasaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Venkel met zalm en paprikasaus te bereiden

Verwarm de oven voor op 200C.Rooster de parika 45 min.in de oven tot het vel zwart kleurt.(halverwege keren)Meng de zalm met de olijfolie en zout en laat dit 15 min.intrekken.Boen de citroen schoon,snijd de vrucht in de lengterichting doormidden en snijd 1 helft in 8 smalle partjes (de andere helft wordt niet gebruikt).Haal de paprika uit de oven,verpak ze in aluminiumfolie en laat deze 10 min.rusten.Verwijder de schil en de zaadlijsten,vang het sap op.Pureer de paprika met de opgevangen sap en de knoflook met de staafmixer of keukenmachine.Voeg al roerend 2 el.olijfolie en 2 el.water toe totdat een gladde saus ontstaat.Breng het op smaak met peper en zout en evt.tabasco.Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de venkel 10 min.op laag vuur.Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar.Verwarm de paprikasaus in een pannetje.Haal de venkel uit de wok,voeg de zalm en citroenpartjes toe en bak de vis op hoog vuur in 4 min.rondom bruin.Voeg de venkel en de olijven toe,warm het nog even door,breng het op smaak met peper en zout en verdeel het geheel over vier borden en bestrooi dit met de dille.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst