Verdeel het kippevlees over de borden en schep daarover de tomatensoep.
Ik drink hierbij het liefste thee.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Tomatensoep Hongkong
						PT115M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Tomatensoep Hongkong
Een heerlijk tomatensoep hongkong recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Jan A van der  Hoeden
								
																
									Bereidingstijd:
									 115 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Soepen - met Vlees
- > Voorgerechten - Warm
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									China
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									Familie
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Tomatensoep Hongkong te bereiden
1).Fruit de ui en knoflook aan in de rijstolie in de pan met dikke bodem.
2).Voeg de blokjes kip toe en bak die, tot ze aan alle zijden een kleurtje hebben gekregen.
3).Voeg dan toe de tomatenpuree en de bouillon en laat dat op een zacht vuurtje een uurtje trekken.
4).Haal het vlees uit de bouillon en zet apart weg in een kommetje.
5).Voeg dan toe aan de hete bouillon de jus de tomates uit het pak "Zontomaatje" en breng het vocht aan de kook.
6).Ondertussen in een klein kommetje de suiker, azijn, ketjap, sambal en gember goed mixen en aan de tomatensoep toevoegen met de 2 gekneusde stelen sereh. Laat dat even door koken.
7).Meng in een apart kommetje de 2 lepels maïzena met een scheut soep en voeg dat toe aan de soep in de pan.
8).De eiernoedels toevoegen en het geheel 20 minuten laten doorsudderen.
9).Verwijder de sereh.
										2).Voeg de blokjes kip toe en bak die, tot ze aan alle zijden een kleurtje hebben gekregen.
3).Voeg dan toe de tomatenpuree en de bouillon en laat dat op een zacht vuurtje een uurtje trekken.
4).Haal het vlees uit de bouillon en zet apart weg in een kommetje.
5).Voeg dan toe aan de hete bouillon de jus de tomates uit het pak "Zontomaatje" en breng het vocht aan de kook.
6).Ondertussen in een klein kommetje de suiker, azijn, ketjap, sambal en gember goed mixen en aan de tomatensoep toevoegen met de 2 gekneusde stelen sereh. Laat dat even door koken.
7).Meng in een apart kommetje de 2 lepels maïzena met een scheut soep en voeg dat toe aan de soep in de pan.
8).De eiernoedels toevoegen en het geheel 20 minuten laten doorsudderen.
9).Verwijder de sereh.
 
                    





 
					