KookJij

Tomatenslofjes

Een heerlijk tomatenslofjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 300 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Low Budget
  2. > Brood - Gerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: deels 24kitchen, deels van mezelf
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tomatenslofjes te bereiden

De tomaatjes halveren. Een bakblik bedekken met alu-folie en hier overheen olie uitsmeren. Knoflookpoeder en oregano over de bodem verdelen en de tomaatjes met de snijkant naar beneden erop leggen.
Gedurende 3 uren in een oven van 100°C plaatsen. De tomaatjes voorzichtig omdraaien en nog een uur laten indrogen in de oven.
Alle ingrediënten voor het deeg vermengen en kneden tot een deeg. De deegbal in een ingevette kom leggen, afdekken met plastic folie en 1 uur laten rijzen (mag op warme plaats in de keuken).
Het deeg uitrollen tot een vierkante plak. Besmeren met paprikajam en basilicummengsel en oprollen. Plakken brooddeeg op een bakblik leggen. In het midden van ieder hoopje deeg met een theelepel een holte maken maar niet helemaal door het deeg heen prikken. In de holte een half gedroogd tomaatje leggen (het velletje kun je heel makkelijk verwijderen door het indrogen in de oven). De voorbereidde slofjes nog eens 30 min. Laten rijzen. Oven voorverwarmen tot 180°C en de slofjes in 30 minuten afbakken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Tania, staat bij mijn favorieten gaan we zeker uitproberen :);):p