KookJij

Thaise kippensoep (Tom Ka Kai)

Een heerlijk thaise kippensoep (tom ka kai) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 4 min
Personen: 4 - 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Thaise kippensoep (Tom Ka Kai) te bereiden

1).Doe in een grote pan met dikke bodem 1 - 2 eetlepels rijstolie en fruit daarin aan de uien, de knoflook, de nam Prik Pao,de rode lombok en Nam Pla.
2).Doe nadat de uien glazig zijn geworden de andere ingrediënten er bij (behalve de korianderblaadjes) en laat even sudderen.
3).Doe er de laatste 5 minuten de garnalen bij en de champignons..

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP : Verdeel de soep over de borden en bestrooi met de korianderblaadjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Astrid

Astrid zegt:
Als je deze soep met garnalen wilt, dan moet je zoeken op Tom Ka Khung. Kai betekent kip, dus in Tom ka kai vind je inderdaad geen garnalen.
wouros

wouros zegt:
Dag Jan, helemaal mee eens.
Maar bij je ingrediënten vermeld je champignons ipv garnalen.
Lijkt mij overigens allebei kunnen. Maar bij de kip liever champignons?
Redactie KookJij
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Beste Philip Verkooij,
Nam Prik Pao,Nam Pla en lomboks zijn alle te verkrijgen bij de toko's.
Vers vind ik altijd lekkerder dan uit een pakje.
Jan A.van der Hoeden
philip verkooij

philip verkooij zegt:
Bij de ingredienten staat niets over Garnalen, en er word ook niet vermeld, waar de nam prikpao, rode lombok, en nam pla te verkrijgen is..Je kan beter een pakje tom ka kai mix kopen dat is makkelijker en net zo lekker..