KookJij

Kool a la Chinoise

Een heerlijk kool a la chinoise recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kool a la Chinoise te bereiden

Maak de kool schoon en snijd hem in repen van zo'n 2 centimeter.Pel de ui en snijd deze in stukjes.Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen,was die en laat goed uitlekken.Maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes.Snijd de kipfilet in dunne reepjes.Schil de gemberwortel en rasp of hak het fijn.Snijd de ananas in stukjes.Verhit de olie in de wok op hoog vuur en roerbak de ui,kipfilets,champignons circa 5 min.Pers het teentje knoflook erboven uit.Voeg de gember en ananas toe.Schep het door elkaar en doe de kool en de prei erbij.Goed omscheppen en de wijn en ketjap toevoegen.Nog mazimaal 5 min.roerbakken en het vocht binden met de allesbinder.Op smaak brengen met peper en zout.
Serveer met rijst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst