KookJij

Marinade voor kipspiesjes met ananas

Een eenvoudig te maken marinade die gewone kipfilet verandert in super malse stukjes vlees die bijna smelten op je tong. De marinade is gemaakt met ingrediënten uit de Aziatische keuken, daardoor kun je deze spiesjes niet alleen bij een bbq gebruiken maar zijn ze ook heerlijk bij een Aziatische maaltijd of rijsttafel. Ook zonder stokjes klaargemaakt in de wok met rijst of noedels erbij is het een heerlijk gerecht. De marinade is geschikt voor 1 kilo vlees.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Marinades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Marinade voor kipspiesjes met ananas te bereiden

  1. Hak de schil de gember en snij deze zo fijn mogelijk, hak de knoflook en peper fijn en meng alle ingrediënten door elkaar.
  2. Snij de kipfilet in dobbelsteentjes, leg ze in de marinade en schep alles goed door elkaar.
  3. Laat dit tenminste 6 uur marineren, in de koelkast in een goed afgesloten schaal. Je kunt het gerust al de dag ervoor klaar maken en 24 uur laten marineren het komt de smaak alleen maar ten goede.
  4. Vlak voor het gaat gebruiken maak je de ananas schoon en snij je deze in blokjes. Maak spiesjes om en om kip en ananas.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

TIP: Leg de stokjes al in het water als je het vlees gaat marineren. De
stokjes kunnen zich dan volzuigen met water en daardoor verbranden ze
niet op de bbq. Ook kun je het vlees er beter aandoen en weer afhalen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst