KookJij

Groentebouillon (basisrecept)

Een heerlijk groentebouillon (basisrecept) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Groentebouillon (basisrecept) te bereiden

Maak de groenten schoon en snij ze klein.
Borstel de champignons schoon. Gebruik hierbij geen water.
Smoor de groenten zachtjes aan in een grote soepketel met boter of olie. Laat de groente niet verkleuren.
Smoren betekent verhitten zonder te kleuren. Hierdoor krijgt de groentebouillon nog meer smaak. Blus de groentesamenstelling af met witte wijn en voeg het koude water toe.
Breng de vloeistof langzaam op temperatuur, net tegen de kook aan.
Verwijder tijdens het trekken van de bouillon het schuim met een schuimspaan en herhaal dat.
Laat bouillon ongeveer 1 uur rustig trekken. Zorg er voor dat de groente niet té gaar wordt, want dan valt het uit elkaar en maakt het de bouillon onnodig troebel. Passeer de bouillon met behulp van een puntzeef met daarin een natgemaakte passeerdoek.

Mijn kookverhaal (Peter Housmans)

Deze groentenbouillon gebruik ik regelmatig als basis voor bijvoorbeeld een risotto of bij andere gerechten waar een bouillon nodig is.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst