KookJij

Zalmbonbon met rivierkreeftjes

Een heerlijk zalmbonbon met rivierkreeftjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
  2. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zalmbonbon met rivierkreeftjes te bereiden

Bekleed 4 timbaaltjes (of kleine koffiekopjes) met plastic keukenfolie en leg hierin de repen zalmfilet zodat het hele timbaaltje bedekt is. De zalm een beetje over de rand laten hangen. Maak een saus van de crème fraiche, tomatenketchup, knoflook, rode peper en gembersiroop. Naar smaak eventueel wat zout en peper erbij doen. De rivierkreeftjes door de saus mengen en goed doorroeren. Het mengsel verdelen over de vier timbaaltjes en goed aandrukken. De over de rand hangende zalm naar binnen vouwen en met het plastic om de vulling heen ballen vormen. In de koelkast minimaal ½ uur laten staan. 4 cherrytomaatjes op een bord zetten met het kruintje naar onder. De bovenkant kruislings insnijden. Overgieten met een paar druppels olijfolie en 30-60 seconden in de magnetron verhitten.

Serveren: Het plastic voorzichtig verwijderen en de zalmbal met de open kant op het bord leggen. Het tomaatje erbij leggen en een paar druppels balsamicoazijn (of crème) op het bordje laten vallen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Pascale

Pascale zegt:
Wat een geweldig recept. Gemaakt met de kerst. Iedereen vond het heerlijk. Qua tijd ook perfect, in een handomdraai klaar.:D