KookJij

Snelle bolognesesaus

Een zeer smaakvolle saus, te serveren met pasta naar keuze.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie: 373 kCal energie
23 Gram eiwit
26 Gram vet
13 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Heerlijke pastasauzen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Snelle bolognesesaus te bereiden

1. Schil de uien en het knoflook en snijd ze in kleine blokjes. Reinig, schil en was de wortelen. Reinig de selderij, verwijder de harde buitendraden en was hem. Was de courgette en snijd de uiteinden eraf. Laat wortelen, selderij en courgette in een vergiet uitlekken en snijd alles in kleine blokjes.
2. Verhit de olijfolie in een pan en stoof daarin de ui en het knoflook. Voeg het gehakt eraan toe en laat het onder voortdurend roeren goed braden, plet daarnij de stukjes vlees met een vorm. Voeg vervolgens de blokjes wortel, selderij en courgette toe, roer ze er goed door en laat ze eventjes meestoven. Snijd de gepelde tomaten uit blik met een scherp mes wat kleiner en doe ze samen met het sap erbij. Roer de gezeefde tomaten er eveneens door.
3. Breng de ingrediënten al roerend aan de kook, laat ze vervolgens 5-10 minuten koken op een zacht vuur zonder deksel, roer daarbij nog eens af en toe en breng de saus op smaak met zout, suiker, peper, tijm en oregano. Spoel het basilicum af en dep het droog. Trek de blaadjes van de steeltjes en hak ze fijn. Roer het basilicum door de saus en serveer.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

robert

robert zegt:
Ziet er lekker uit.
poiop

poiop zegt:
:p echt ziet er gemakkelijk uit ma toch lekker