Recept
« Terug naar recepten
					
						Lasagne della Casa
						PT60M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Lasagne della Casa
Lasagne maken is de specialiteit van mijn dochter. Het is zelfs zo dat ik wel
mag meehelpen maar dat zij op dat moment de chef is en ik het
keukenhulpje. Het snijwerk mag ik dan doen terwijl zij achter de pannen
staat.
Toch maar eens een keertje opgeschreven wat er zoal allemaal in gaat
want nu ze niet meer zo vaak thuis is wil ik het toch ook zelf net zo lekker
kunnen maken.
            
            
					
									Recept van:
									Wilmie Willemse
								
																
									Bereidingstijd:
									 60 min
								
								
									Personen:
									6 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Italie
								
																								
									Keuken:
									Mediterrane
								
																								
									Bron:
									Specialiteit van mijn dochter
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Lasagne della Casa te bereiden
- Hak de knoflook en snij de ui, bleekselderij, wortel, paprika, en tomaten in stukjes, mozzarella in dunne plakken of in kleine blokjes snijden.
 - Bak het gehakt rul en laat het bruinen, voeg knoflook en uien toe en laat dit even meebakken.
 - Voeg dan eerst de wortel, daarna de bleekselderij en nog later de paprika toe. Als laatste voeg je de tomaat toe.
 - Strooi de Italiaanse kruiden erover en maak op smaak met peper en zout.
 - Doe de pastasaus en de gezeefde tomaten erbij en laat dit geheel nog 15 tot 20 minuten zachtjes sudderen zodat de groenten lekker zacht worden.
 - Voeg op het laatst de gesneden basilicum aan de saus toe.
 - Maak intussen de bechamelsaus. (de boter smelten maar niet bruin laten worden, bloem toevoegen en goed met een garde blijven roeren, dan beetje bij beetje de melk erdoor roeren. Laten koken en blijven roeren tot je een dikke saus hebt. Op smaak brengen met peper en zout.
 - Dan ga je laagjes maken. Eerst een beetje van de rode saus in de ovenschaal dan een laagje lasagnebladen, bouw zo laag voor laag op.
 - Halverwege doe je de helft van de bechamelsaus erover en de andere helft van de bechamelsaus doe je bovenop.
 - Verdeel de mozzarella eroverheen en zet dit ongeveer een half uur in een voorverwarmde oven op 180 graden C.
 
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Lekker voor erbij: salade, stokbrood of Ciabatta.
									
                    