We geven dit bij bv.:
-visgerechten
-garnalengerechten
-varkensvleesgerechten
Evt.opleuken met gehakt. dillegroen,venkelgroen,dragonblad en partjes
citroen (NB:Wanneer er verse citroen wordt gebruikt GEEN witte wijn uit de Elzas gebruiken-->wordt vaak bitter)
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Risotto met Gember
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Risotto met Gember
Een heerlijk risotto met gember recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Jan A van der  Hoeden
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									6 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Rijst
 - > Snacks - Warm
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Familie
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Risotto met Gember te bereiden
    1).Doe in een grote pan met dikke bodem en deksel de rijstolie, verhit en fruit daarin de uien en de knoflook tot de uien glazig zien.
2).Doe nu de rijst er bij en roer goed om, zodat alle rijstkorrels met een laagje vet worden bedekt en glasachtig er uit gaan zien.
3).Doe nu de witte wijn er bij (die we ook van plan zijn erbij te drinken) en laat die volkomen wegkoken.
4).Nu gaat er pollepelgewijs de kippenbouillon bij. Onder voortdurend roeren koken we telkens een lepel weg alvorens de nieuwe er bij te doen.
5).Na zo'n 15 - 20 minuten zijn we daarmee klaar. Dan roeren we er de 3 eetlepels roomboter door, daarna de 3 eetlepels gember en tenslotte de vers gemalen kaas.
6).Evt.nog verder op smaak brengen met veel peper en ietsje zout.
										2).Doe nu de rijst er bij en roer goed om, zodat alle rijstkorrels met een laagje vet worden bedekt en glasachtig er uit gaan zien.
3).Doe nu de witte wijn er bij (die we ook van plan zijn erbij te drinken) en laat die volkomen wegkoken.
4).Nu gaat er pollepelgewijs de kippenbouillon bij. Onder voortdurend roeren koken we telkens een lepel weg alvorens de nieuwe er bij te doen.
5).Na zo'n 15 - 20 minuten zijn we daarmee klaar. Dan roeren we er de 3 eetlepels roomboter door, daarna de 3 eetlepels gember en tenslotte de vers gemalen kaas.
6).Evt.nog verder op smaak brengen met veel peper en ietsje zout.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
deuxchapeaux zegt:
De beste wensen nog voor 2011.Het leuke van risotto's is:je kunt ze krijgen zoals je ze hebben wil.Graag gedaan.
Jan A.
                    
slaatje zegt: