Recept
« Terug naar recepten
					
						RIJST Nasi Goreng Weer Anders
						PT40M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			RIJST Nasi Goreng Weer Anders
Nasi Goreng = "gebakken rijst".  Oorspronkelijk was dit een gerecht waarbij de restjes van een vorig maal werden opgebruikt. Van daar dat er geen nasi goreng het zelfde is.
            
            
					
									Recept van:
									Jan A van der  Hoeden
								
																
									Bereidingstijd:
									 40 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hapjes - Warm
 - > Hoofdgerechten - Rijst
 - > Makkelijk & snel - Kliekjes
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Indonesie
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									Familie
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe RIJST Nasi Goreng Weer Anders te bereiden
- Voeg de ingredienten voor de boemboe bij elkaar in een vijzel of in een keukenmachine en maak een homogene pasta.
 - Verhit 1 eetlepel rijst-olie en fruit daar in aan de boemboe gedurende een paar minuten, in ieder geval tot de boemboe de geuren de ruimte in slingert.
 - Vooeg de spekjes toe en bak ze goed aan.
 - Meng prei en lente-ui daar door en roer even door.
 - Voeg dan schepje voor schepje de losgewerkte koude rijst toe en blijf flink omscheppen tot alle rijst is verwerkt. Houd de nasi warm..
 - Verhit de rest van de olie en bak daarin de losgeklopte eieren tot een omelet, rol die op en snijd die in dunne reepjes en leg dat op de nasi.
 - Bak eventueel nog wat garnalen en geef die er bij.
 - De nasi wordt opgediend met kroepoek, emping en atjar, seroendeng, kriepiek kentang goreng, enz.
 
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink hierbij ijswater, koud bier of jasmijnthee.
									
                    