Recept
« Terug naar recepten
					
						Koninginepasteitje
						PT60M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Koninginepasteitje
Een heerlijk koninginepasteitje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Bert Allers
								
																
									Bereidingstijd:
									 60 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Spar
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Koninginepasteitje te bereiden
 Breng water aan de kook en voeg er de kippenbouten aan toe.
Breng het water opnieuw aan de kook en voeg er de ui, de tuinkruiden en het zout aan toe.
Laat de kippenbouten hierin ca 30 min. trekken.
Haal de kippenbouten uit de pan en laat ze vervolgens af koelen.
Snijd de kip in kleine stukjes en giet de bouillon door een fijne zeef.
Smelt de boter in een schone pan en voeg er als deze is uitgebruist ( niet gekleurd) de bloem aan toe.
Roer de boter en bloem tot de massa (roux) loslaat van de bodem.
Laat het vervolgens afkoelen.
Voeg daarna al roerende de hete bouillon toe aan de afgekoelde roux en breng het geheel aan de kook.
Laat het ca 5 min. zachtjes doorkoken.
Voeg als laatste de champignons, slagroom en het fijngenseden kippenvlees aan toe.
Breng de ragout eventueel op smaak met peper en zout.
Zet vak voor het gebruik de pasteibakjes 3 min. in een voorverwarmde oven op 180 graden C.
Plaats de pasteibakjes op voorverwarmde bordjes en vul ze met ragout.
Garneer de pasteitjes tenslotte met gehakte peterselie.
									Breng het water opnieuw aan de kook en voeg er de ui, de tuinkruiden en het zout aan toe.
Laat de kippenbouten hierin ca 30 min. trekken.
Haal de kippenbouten uit de pan en laat ze vervolgens af koelen.
Snijd de kip in kleine stukjes en giet de bouillon door een fijne zeef.
Smelt de boter in een schone pan en voeg er als deze is uitgebruist ( niet gekleurd) de bloem aan toe.
Roer de boter en bloem tot de massa (roux) loslaat van de bodem.
Laat het vervolgens afkoelen.
Voeg daarna al roerende de hete bouillon toe aan de afgekoelde roux en breng het geheel aan de kook.
Laat het ca 5 min. zachtjes doorkoken.
Voeg als laatste de champignons, slagroom en het fijngenseden kippenvlees aan toe.
Breng de ragout eventueel op smaak met peper en zout.
Zet vak voor het gebruik de pasteibakjes 3 min. in een voorverwarmde oven op 180 graden C.
Plaats de pasteibakjes op voorverwarmde bordjes en vul ze met ragout.
Garneer de pasteitjes tenslotte met gehakte peterselie.
                    
bertal zegt:
Geen probleem, zeg maar rustig dat het recept van jouw is.
Je kan in de komende maanden de champignons vervangen door asperges.
m.v.g. Bert Allers;):)